Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Dezastrele aduse umanităţii de darwinism: nazismul şi comunismul

Posted in Ateilor, Work Buy Consume Die by Mirean on 12/01/2011

Astăzi marxiștii și comuniștii sunt încă cei mai importanți apologeți ai darwinismului.

Ideologia  nazista  si  teoria  evolutiei

Nazismul s-a nascut in urma haosului politic pe care Germania l-a trait dupa primul razboi mondial. Conducatorul Partidului Nazist era Adolph Hitler, care avea o fire deosebit de ambitioasa si agresiva. Hitler avea o pozitie extrem de rasista credea cu tarie in superioritatea rasei  germane sau ariene fata de celelalte rase.

Teoria evolutiei a lui Darwin i-a oferit „baza stiintifica” pentru propriile sale teorii rasiste. Hitler de asemenea a obtinut suport ideologic din lucrarile istoricului german rasist H. von Treitschke. Treitschke a fost puternic influentat de teoria lui Darwin si si-a bazat propriile viziuni rasiste pe darwinism. El afirma :”Natiunile nu pot evolua decit printr-o lupta acerba, similara conceptului de „lupta pentru supravietuire.”

Hitler s-a inspirat si el din conceptul lui Darwin de „lupta pentru existenta”. Numele faimoasei sale carti „Mein Kampf” („Lupta mea”) era o expresie clara a conceptiilor sale darwiniste. Intr-adevar, Hitler, asemeni lui Darwin, socotea rasele non-europene nimic mai mult decit maimute evoluate si a adaugat : „Luati germanii nordici si nu va ramine nimic mai mult decit un dans al maimutelor.”

Baza pentru viziunea evolutionista a nazistilor era conceptul de eugenie. Eugenia insemna imbunatatirea rasei umane prin indepartarea indivizilor bolnavi sau handicapati si crescind numarul indivizilor sanatosi. Conform teoriei eugeniei, rasa umana putea fi imbunatatita, in acelasi fel in care puteau fi ameliorate diferite specii animale, prin imperecherea specimenelor sanatoase.

Cum era de asteptat, eugenistii erau adeptii darwinismului. La conducerea miscarii eugeniste engleze a  venit varul lui Darwin – Francis Galton si fiul sau Leonard Darwin. Era evident ca teoria eugeniei era o consecinta fireasca a darwinismului. Acest fapt reiesea clar din brosurile de popularizare a acestui straniu tip de stiinta. Citind o astfel de brosura aflam ca: „Eugenia este dirijarea constienta a evolutiei umane.”

Primul care a sustinut si promovat eugenia in Germania a fost Ernst Haeckel, cunoscutul biolog evolutionist. El a avansat teoria recapitularii, care sustinea faptul ca embrioni ale unor specii diferite semanau intre ei (ontogenia repeta filogenia). Mai tirziu s-a descoperit ca Haeckel a facutt desene false pe care le-a folosit in promovarea afirmatiilor sale. Haeckel a falsificat desenele, in asa fel incit sa prezinte embrioni de peste, gaina si om ca fiind foarte asemanatori. Unele parti ale embrionilor le-a ignorat, iar altele le-a prezentat distorsionat.

Haeckel insusi a marturisit mai tirziu ca desenele sale nu reprezentau realitatea. Oricum, evolutionistii au inchis ochi la aceste falsuri doar pentru a sustine in continuare teoria. In timp ce se ocupa cu falsurile stiintifice, Haeckel de asemenea a sustinut propaganda eugenica. El sugera ideea ca prunci nou-nascuti cu deficiente ar trebui suprimati cit mai curind, spre a grabi procesul evolutiei in societate. El a mers si mai departe, propunind ca oamenii handicapati, retardati mintal si cei cu boli ereditare sa fie ucisi imediat. Altfel, spunea el, acestia ar reprezenta o povara pentru societate si ar incetini procesul evolutiei.

Haeckel a murit in 1919, insa nazisti i-au preluat ideile sale pline de cruzime. In putina vreme dupa ce Hitler a preluat puterea, el a lansat o politica eugenica oficiala. Retardatii mintal, cei cu handicapuri si cei cu boli ereditare au fost adunati in centre speciale de sterilizare.  Aceste persoane erau socotite ca fiind paraziti, care amenintau |puritatea rasei germane, impiedicind progresul evoluiei. Intr-adevar, in scurta vreme, aceste persoane izolate au inceput sa fie ucise la ordinul secret al lui Hitler.

In eforturile sale de a grabi asa-zisa evolutie a rasei germane Hitler a omorit multi oameni; in acelasi timp, el a urmat o alta cerinta a eugeniei: tineri si tinere, cu par blond si ochi albastrii, considerati specimene tipice ale rasei germane, erau incurajati sa se impreune intre ei. In 1935 au fost infiintate ferme speciale de reproducere. Ofiteri SS vizitau adesea aceste ferme, unde femei tinere, care intruneau criteriile ariene, erau gazduite. Pruncii nelegitimi nascuti in acele ferme trebuiau sa devina viitorii soldati ai Reich-ului german.

Spre a spori asa-zisa superioritate a rasei ariene nazistii apelau la conceptiile darwiniste. Darwin a sugerat ideea conform careia capacitatea craniana s-ar mari odata cu avansarea pe scara evolutiva. Nazistii au imbratisat cu seriozitate aceasta idee si au inceput sa intreprinda masuratori ale capacitatii craniene spre a demonstra prin acestea superioritatea rasei germane. In toate colturile Germaniei se faceau comparatii spre a arata ca craniile nemtesti le depaseau in capacitate pe cele ale altor rase. Caractere precum dintii, ochii, parul erau evaluate conform criteriilor evolutioniste. Indivizii a caror masuratori erau gasite ca fiind contrarii specificarilor oficiale privind caracterele rasei germane urmau sa fie anihilati conform politicii naziste de eugenie.

Toate aceste concepte dubioase erau aplicate in numele darwinismului. Istoricul american Michael Grodin si autorul   cartii „Doctorii nazisti si codul Nuremberg” afirma: „Exista o perfecta ingemanare intre ideologia nazista, darwinismul social si puritate rasiala, care se dezvoltase la inceputul secolului si pe baza careia medicii au construit notiuni precum deviati social, deviati comportamental, care ar fi avut o explicatie genetica; astfel ar fi existat „gene bune” si „gene rele” si astfel era acest darwinism social, care bintuia intreaga lume in acea vreme, pentru ca medicii nazisti aratau catre SUA-de unde au invatat o sumedenie de lucruri privind puritatea rasiala„.

Cercetatorul George Stein explica aceste lucruri in „American Scientist Magazine”: „National-socialismul, intre altele, era cu siguranta prima tentativa perfect constienta de a organiza o comunitate politica pe baza unei biopolitici clare, perfect acordate faptelor stiintifice ale revolutiei darwiniene.” G. Stein Am. Scientist, ian/feb 1988, p.52

Faimosul evolutionist Sir A. Keith  afirma despre Hitler: “Fuhererul german este un evolutionist. El a cautat in mod constient sa modeleze practica politicii germane conform teoriei evolutiei.

Un alt motiv important pentru optiunea evolutionista a lui Hitler era faptul ca el vazuse in teoria aceasta o arma perfecta impotriva religiei. Hitler avea o ura profunda pentru orice credinta monoteista. Virtuti religioase precum dragoste, mila si smerenie reprezentau piedici serioase pentru atingerea modelului arian militarist si nemilos. Din aceasta pricina, indata ce au preluat puterea, in 1933, nazistii au tintit catre o reintoarcere la vechile religii pagine pentru societatea germana. Cum s-a mai mentionat, teoria evolutiei insasi era o mostenire de la culturile pagine. Deci aici vedem incurcatele legaturi intre paginism, darwinism si nazism. La baza tuturor crimelor savirsite de nazisti  era asezata cultura aceasta pagina.

Nazistii au reinviat cultura pagina salbatica, primind un suport considerabil din partea teoriei ateiste a lui Darwin spre a o legitima. Realitatea este ca cruzimea, crima si depravarea sunt interzise si infierate de catre religie; Dumnezeu cheama oamenii la  dreptate,compasiune si smerenie.

Dictatorul italian, Bennito Mussolini, unul din  aliatii importanti ai lui Hitler, s-a lasat de asemenea inspirat de teoria evolutiei. In tineretea sa el a scris articole in care il prezenta pe Darwin drept cel mai mare om de stiinta.

Dupa ce a ajuns la putere, Italia  sa fascista a ocupat Etiopia. El a justificat ocuparea Etiopiei cu ajutorul  viziunilor rasiste ale lui Darwin si al conceptului de lupta pentru supravietuire. Dupa Mussolini, etiopienii erau inferiori pentru ca apartineau rasei negre iar guvernarea lor de catre o rasa superioara, precum cea a italienilor, trebuia  sa reprezinte o consecinta fireasca a ,”evolutiei”. Mussolini era de asemenea convins de  faptul ca natiunile ar evolua prin razboi. Pentru Mossolini, sila britanicilor in a se angaja  in razboi nu facea decit sa demonstreze decadenta evolutiva a Imperiului Britanic.

Intr-un sfirsit imperiul nazist a pierdut al II-lea razboi mondial, intrand in istorie cu milioanele de ucideri de oameni nevinovati. De cealalta parte, Mussolini a fost executat de propriul popor. Si totusi ideea darwinista, care a oferit  suportul pentru ideologia nazista a persistat. Ideea ca umanitatea ar progresa  prin lupta si violenta a fost de fapt sursa pentru o alta ideologie, care la suprafata parea sa fie total diferita de nazism.

Adevaratele temelii ale comunismului

Filozofia materialista, care a luat nastere in Grecia  antica, a inregistrat o victorie in secolul XIX. Succesul acestei filosofii antice era datorat celor doi filosofi germani K. Marx si F. Engels. Marx si Engels incercau sa explice filosofia materialista, care supravietuise vremii, in termenii unei noi metode numita dialectica. Pe scurt, dialectica era  presupunerea ca toate progresele din Univers erau o consecinta a competitiei  ,,conflictelor de interese” intre forte opuse.

M. si E. foloseau dialectica pentru  a explica intreaga istorie a lumii. Analiza simplista a marxistilor sugera faptul ca intreaga istorie umana ar fi bazata pe conflict, iar conflictul la vremea respectiva  era intre proletariat si burghezie. El a prezis ca muncitorii individuali vor realiza ca singura lor sansa era sa se uneasca si sa declanseze o revolutie.

Amindoi aveau o ura profunda impotriva religiei. Ca atei declarati, ei au sustinut ca eradicarea religiei era necesara pentru asigurarea succesului comunismului.

In vremea in care M. si E. formulau aceste idei, a avut loc un eveniment important, care a contribuit mult la sustinerea teoriei lor. Darwin a   aparut pe scena cu cartea sa ,,Originea speciilor”. Darwin propunea faptul ca in lumea biologiei fiintele vii evoluau si supravietuiau ca rezultat al unei lupte pentru existenta. Ce  era aceasta, daca nu dialectica? Mai mult – aceasta era o dialectica, ce parea sa nege religiei orice rol, inclusiv existenta creatiei sau a unui Creator. Aceasta era o ocazie  deosebita pentru Marx si Engels.

Engels a citit cartea lui Darwin de cum  s-a publicat si i-a scris lui Marx: ,,Darwin, pe care tocmai il citesc, e splendid…”. Marx a raspuns: ,,Aceasta este cartea care contine fundamentul in istoria naturala pentru viziunea noastra.”

Engels s-a lasat atit de mult influentat de Darwin si de teoria lui, incit, intr-un efort de a contribui la teorie, a scris un articol intitulat: ,,Rolul jucat de  munca in tranzitia de la maimuta la om”. In curind Engels a compilat toate ideile sale  evolutioniste intr-o carte numita ,,Dialectica naturii”.

Viziunile lui Marx si Engels au  prosperat in special dupa moartea lor. Vladimir Ilici Lenin a fost primul care a inceput  sa puna in practica revolutia comunista visata de Marx. Lenin era liderul miscarii comuniste bolsevice din Rusia. La vremea respectiva regimul tarist  era condus de dinastia Romanov. Bolsevicii condusi de Lenin cautau   sa scape de regimul tarist prin forta. Confuzia creata de primul razboi mondial a oferit ocazia de mult asteptata a bolsevicilor. In octombrie 1917 ei au preluat puterea.

Dupa revolutie, Rusia a devenit scena unui  singeros razboi civil intre comunisti si sustinatori ai tarului. Toti care erau socotiti rivali de catre comunisti,  inclusiv familia Romanov,au fost ucisi in mod bestial. Ca si mentorii sai, Marx si Engels, Lenin era de asemenea un evolutionist fervent, afirmind adesea ca teoria lui Darwin era baza filosofiei  materialist-dialectice, pe care o apara cu atita zel.

Al doilea nume important in revolutia bolsevica – Trotsky, punea de asemenea mare pret pe darwinism. El isi exprima entuziasmul pentru Darwin astfel : ,,Descoperirea lui Darwin este cel mai inalt triumf al dialecticii in intregul domeniu al materiei organice.”

Iosif Stalin, unul dintre cei mai cruzi  dictatori comunisti, i-a urmat lui Lenin in 1924. Studiind cei 39 de ani de regim de teroare al  lui Stalin, s-ar putea afirma ca intentia sa era de a demonstra cruzimea comunismului. Una din primele sale actiuni a fost colectivizarea  pamintului. El a folosit trupele armate spre a obliga taranii, care reprezentau 80% din populatie, sa-si  amestece posesiunile in colective vaste ale statului. Griul era preluat de trupe inarmate. Foamea a maturat tara, ucigind  barbati, femei  si copii, insa Stalin a continuat sa exporte rezerve de griu decit sa-si hraneasca poporul.

Ca rezultat al politicilor sangeroase ale lui Stalin au fost ucise mai mult de 30 de milioane de persoane. Potrivit spuselor istoricilor, Stalin avea o placere deosebita  din aceasta violenta. In biroul sau din palatul Kremlin el se bucura examinind liste cu persoanele executate. Pe linga conditia sa psihologica, faptul care l-a facut  pe Stalin asa un criminal de mase era credinta lui profunda in filozofia materialista. Iar baza acestei  filozofii, in interpretarea lui Stalin, era teoria lui Darwin. El spunea : ,,Sunt trei lucruri pe care trebuie sa le facem spre a descatusa mintile studentilor. Trebuie sa-i invatam despre virsta pamintului,  despre originea geologica si invatatura lui Darwin.

Un alt indiciu privind atasamentul sau orbesc fata de teoria evolutiei a fost reprezentat de impotrivirea fatisa a sistemului sovietic educational fata de legile mendeliene ale geneticii. De la inceputul sec. XX legile lui Mendel au fost acceptate de comunitatea stiintifica, dar nu si in Uniunea Sovietica.  Ele dovedeau gresite afirmatiile lui Lamarck, partial admise si de Darwin, privind transmiterea caracterelor  dobindite catre generatiile urmatoare. Cercetatorul rus Lisenko a vazut in aceasta  o lovitura grea data teoriei evolutiei si a dezvoltat o alternativa lamarkista. Stalin a fost impresionat de ideile lui Lisenko si l-a facut mai marele institutelor stiintifice. Pina la moartea lui Stalin  stiinta geneticii nu a fost acceptata in institutiile stiintifice ale Uniunii Sovietice.

In timpul regimului dictatorial al lui Stalin un alt regim comunist bazat pe darwinism a luat fiinta in China. In 1949, dupa un lung razboi civil, comunistii au cistigat puterea sub conducerea lui Mao Tse Tung. Mao a stabilit un regim singeros si represiv, la fel ca si aliatul sau – Stalin, care il sustinea. Nenumarate executii politice au avut loc in China. Aproape 30 de milioane de oameni au murit din pricina foametei ingrozitoare care a  urmat politicilor nesanatoase ale lui Mao.

In timpul anilor de revolutie culturala, tineri militanti, numiti ,,Garda rosie a lui Mao” au aruncat tara intr-o stare de haos si teama. Mao explica bazele filosofice ale acestui  regim afirmind clar ca socialismul chinez era fundamentat pe teoria evolutiei a lui Darwin.

Profesorul universitar de istorie de la Harvard, James Reeve Pusey, recunostea de asemenea influentele darwiniste asupra maoismului. In cartea sa intitulata ,,China si Charles Darwin” Pusey afirma :,,Darwin a indreptatit schimbarea violenta si revolutia. In mod cert acesta a fost unul din cele  mai importante influente ale lui Darwin asupra Chinei…” Iar gindirea lui Mao Tse Tung se potrivea perfect.

Comunismul a pricinuit teroare, razboaie  de gherila si razboaie civile in multe tari. In Cambodgia Khmerii rosii comunisti au  macelarit aproape o treime din populatia tarii. Oamenii erau ucisi doar pentru ca luau citeva graunte de la ferma colectiva sau ca spuneau cate ceva care nu se potrivea cu viziunea comunista. Ramasitele masacrelor cambodgiene arata clar ororile comunismului , fara a mai fi nevoie de comentarii. Pentru 150 de ani ideologia comunista inrudita cu idea de lupta si razboi a fost impletita cu darwinismul.

Astazi marxistii si comunistii sunt inca cei  mai importanti apologeti ai darwinismului. In aproape orice tara cei mai zelosi aparatori ai teoriei evolutiei tind sa fie marxistii. Aceasta este cit se poate de clar  pentru ca, precum zicea Karl Marx insusi, teoria evolutiei contine fundamentul din  istoria naturii pentru ideologia sa materialista.

Sfirsitul darwinismului

Darwinismul a aparut acum 150 de ani. De atunci mostenirea sa intunecata pentru omenire a fost reprezentata de o perioada  marcata de dictatori brutali. Rasism, torturi, persecutii si razboi – aceasta este consecinta  fireasca a atitudinii darwinismului si materialismului fata de omenire. Este inevitabil ca aceasta  filosofie sincretista, care priveste persoana umana drept nimic mai mult decit o specie animala, care isi pune toata nadejdea in materie si care sustine ca imuabila lege a naturii este conflictul, va dezumaniza persoanele si va brutaliza societati. Iar adevaratul motiv pentru toate acestea este negarea de catre om a propriului sau Creator.

O societate care isi intoarce spatele  catre Dumnezeu si se lasa purtata de dogme precum materialismul, devine inclinata  catre toate formele de degenerare.

In mod firesc va avea de infruntat durere, teama si distrugere. Pacea, dreptatea si siguranta pot fi obtinute in parte, numai cind darwinismul si materialismul vor fi prezentate lumii, in toata goliciunea  lor, drept inselaciuni, precum si sunt.

Iar cind omul cunoaste scopul crearii sale… Acel scop este de a se intoarce la Creatorul sau, de a se intoarce la Dumnezeu.

Harun Yahya – The Disasters Darwinism Brought To Humanity

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Dezastrele aduse umanităţii de darwinism: nazismul şi comunismul Wed Jan 12, 2011 18:06 pm Ideologia  nazista  si  teoria  evolutiei Nazismul s-a nascut in urma haosului politic pe care Germania l-a trait dupa primul razboi mondial. Conducatorul Partidului Nazist era Adolph Hitler, care avea o fire deosebit de ambitioasa si agresiva. Hitler avea o pozitie extrem de rasista credea cu tarie in superioritatea rasei  germane sau ariene fata de celelalte […] […]

  2. […] […]

  3. ajajeto said, on 20/11/2011 at 00:07

    cei cu tampenia asta de articol ultra subiectiv.Asta nu se cheama stiinta ..e doar o asociere nesimtita.Rasa umana CHIAR POATE fi imbunatatita,exact asa cum si cainii pot fi „imbunatatiti” prin selectie artificiala sa fie mai rai,sa aibe capacitati de oierit,sau sau fie dragalasi si inocenti.

    A …stai ca asta e o problema de ETICA APLICATA??? asta e cu totul si cu totul alta problema …(desi in cazul animalelor oamenii au facut selectia artificiala de mii de ani).
    Nu mai debitati tampenii.

  4. […] https://izestrea.wordpress.com/2011/01/12/dezastrele-aduse-umanitatii-de-darwinism-nazismul-si-comuni… Like this:LikeBe the first to like this post. Adolph Hitler“Mein Kampf”Bennito MussoliniMarx si Engels ← Previous post Cauta […]

  5. sofiakundalini said, on 27/06/2014 at 17:44

    Bun articolul. Sa precizam ca aceste miscari comuniste au fost puse la cale de francmasoni si ca darwinismul continua si astazi sa indeparteze lumea de la adevar. Sa nu uitam ca francmasoni se inchina lui Lucifer, zeului Luminii. Deci din start e clar: There is a GOD !

  6. Nedelcu Dan said, on 19/03/2015 at 08:49

    Nimic despre razboaiele religioase, despre Inchizitie, despre dezastrele aduse de fanatismul celor care cred in presupuse divinitati? Ori va place sa aveti ochelari de cal, iar adevarul va sperie?
    Aveti impresia ca traiti intr-o societate mai buna decit fascismul ori varianta sa germana numita „nazism”? Macar stiti in ce consta aceasta doctrina filozofica si sociala? De asemeni, vorbiti despre comunism, dar aveti macar impresia despre de vorbiti? Mama ei de ipocrizie! Comunism adevarat a existat si exista doar in doua state: S.U.A.(micile comunitati de mormoni, quakeri, amish, etc.) si statul terorist Israel (kibutz-uri). Atit! Cit despre legatura intre darwin-ism (folosit aici mai mult ca masca pentru lipsa religiei si excluderea institutiei religioase ca putere in stat – ehh, mai stim si noi sa citim „printre rinduri”!) si conducatori precum Hitler ori Stalin, nimic mai fals! Hitler avea o educatie catolica – chiar el spunea „”Eu sunt acum la fel ca înainte un catolic si întotdeauna va ramâne asa” – iar Jugashvili-Stalin a avut chiar si bursa la un seminar teologic. Mai mult, desi erau primul austriac iar cel de-al doilea georgian, ei au devenit sefi de stat in tarile lor adoptive. Ambii avea o solida educatie si au devenit eroi ai popoarelor lor. Ne place ori nu, dar acesta este adevarul istoric! Un adevar interzis…Dar oricit unii ar truca istoria si ar interzice multe, nu ne pot interzice si sa gindim liber.
    Cum s-a ajuns de la multitudinea de divinitati a politeismului protoreligios la o zeitate unica, suprema, si apoi la ateism? Datorita avintului economic stiintific, educational, oamenii au inceput sa-si puna intrebari si sa caute raspunsuri. N-au crezut orbeste, au cercetat si au aflat raspunsuri mult mai satisfacatoare decit aberatiile logice ori sofismele prezentate si proclamate drept „adevar absolut” de catre institutia Bisericii. Din pacate pentru aceasta institutie, unul din cei care au cautat raspunsuri la intrebarile existentiale a fost chiar un absolvent al Facultatii de teologie din Cambridge, pe numele sau Charles Darwin. Ironia sortii face ca un teolog sa spulbere miturile teologice…
    Apropos, articolul de fata arata cit se poate de clar faptul ca „este scris pe genunchi”, fara ca autorul sa aiba cit de cit cunostinte istorice. National-socialismul (de la care vine denumirea de „nazism”) a fost o filozofie acceptata si imbratisata de majoritatea poporului german, ca urmare a conditiilor inrobitoare stipulate in Tratatul Pacii de la Versailles, mai ales a Articolului 231 – asa-zisa clauza de vinovatie, inacceptabile pentru un mare popor. Cit despre eugenie, ea a fost importata din Marea Britanie (Sir Francis Galton a denumit-o astfel) iar in S.U.A. , statul Indiana, in perioada 1907-1974 a existat o lege care impunea sterilizarea celor care sufereau de boli mintale, iar in California au fost sterilizati peste 60000 de americani, fiind deportati in asa-zise „colonii”; in Suedia o lege asemanatoare a fost abrogata de-abia in 1976; in Franta politica de eugenie s-a desfasurat in secret, dar peste 15000 de femei au fost sterilizate; alte state, printre care Belgia, Brazilia si Canada au adoptat legi asemanatoare care au fost in vigoare pina in anii ’70. Mai mult, metodele folosite de germani sint aceleasi cu cele din zilele noastre: ligatura ori obturarea trompelor , respectiv vasectomia. Iarasi, alte ironii ale sortii: Fundatia Rockfeller a sponsorizat programul de eugenie al nazistilor; multi jidani au fost promotori ai eugeniei; in 1938, americanii au acordat titlul de „Omul anului” lui…Surpriza! Lui Adold Hitler!
    Ar mai fi multe de adaugat, realitati istorice care pur si simplu distrug acest preudo-articol „stiintific”. Dar nici timpul si nici spatiul nu ingaduie un astfel de demers. Ajunge doar ca cei interesati de adevarata istorie sa se documenteze temeinic, fara a crede aceasta umila sursa care se doreste a fi articolasul mincinos postat pe acest site de dezinformare. Cititi si lamuriti-va singuri. Lectura placuta!

    • marius said, on 09/09/2017 at 09:13

      Informatii corecte dar fara sa vezi diferentele .
      Razboaie religiaose au f doar Cruciadele care au fost impartite si acceptate ca razboaie de recucereire a jerusalimului si razboaie de furt ale imperiului Roman de rasarit . (din 6 doar 2 pot fi numite razboaie religioase)
      Dai f bine ex de comunism existent dar nu specifici ca acest comunism traieste in comunitati evlavioase.
      Dai exemplu furiei odata cu excluderea biserici din stat dar exact aici nu faci referire ca de fiecare data cand sa intamplat asta si biserica nu a mai fost prezenta in stat sau intamplat lucruri groaznice ( incepand cu revolutia franceza ).
      Faptul ca poti sa il consideri catolic pe Hitler pe tot parcursul vietii ( hitler la un moment dat a dat credinta pe evolutie) este o graseala si este in contradictiie cu faptele lui (crima ,epurarefizica , sinucidere )
      Scrierile lui Darwin nu sunt acceptate de intreaga comunitate stiincifica ,iar ultima carte scrisa de Darwin in cea ce priveste teoria evolutiei nu o mai amintesti .
      Nazismul a fost acceptat in Germania de marea majoritate exact asa cum comunismul a fost acceptat in Romania . ( la ultimul vot si Rom si Ger partidele in disc au luat sub prag majoritatii 20% )

  7. energein7 said, on 16/02/2016 at 18:13

    Reblogged this on energein7's Blog.


Lasă un răspuns