Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Neincetata Rastignire a lui Hristos sau cum fac unii pacatul virtute

Posted in Cugetări, Work Buy Consume Die by Mirean on 03/01/2017

crestiniIn aceasta lume din care Dumnezeu este alungat, este lepadat cu o bucurie greu de imaginat, in aceasta pustietate si saracie duhovniceasca in care placerea, sexualitatea, desfraul, libertinajul devenit moralitate sunt motive si scopuri finale ale vietuirii, in aceasta lume asadar, s-ar parea ca nimic nu mai poate sa ne mai tulbure, sa ne mai socheze, sa ne mai provoace la trairi ce ne poarta spre lacrimi de amaraciune si mila pentru neamul omenesc. Iata ca asistam pe zi ce trece la atacuri impotriva crestinismului, impotriva Lui Hristos Domnul nostru si a Maicii Sale, atacuri care nu au scop decat acela de a putea in felul acesta justifica pacatele lumii de astazi, de a face anormalul normal, de a-L face pe Dumnezeu ca Unul ce este in pas cu timpurile, mereu adaptat si adaptabil ,,nevoilor” oamenilor, mereu gata de a raspunde ,,se accepta” pentru orice bucurie( a se intelege pacat) pe care omul doreste sa-l treaca pe lista celor bune, si de mult folos. Caci de nu, putem trai si fara Tine!

Un astfel de atac a avut loc in Auckland, Noua Zeelanda. Am sa incerc sa redau cat mai curat aceasta stire fara a o imbogati cu trairile mele, mentionand ca atunci cand am vazut-o cu greu m-am putut stapani din multele trairi ce nu imi dadeau pace. Mentionez ca poza impricinata nu am postat-o , dar de va vrea cineva sa se convinga, o poate face la adresa pe care am pus-o in incheiere.

O biserica din Auckland, ce folosea un panou publicitar vatamator ce intentiona sa provoace o discutie despre problema spirituala a Craciunului, a ofensat un grup de crestini.

La biserica Sfantul Matei- din- Oras s-a pus joi un panou publicitar de Craciun reprezentand o ilustatie pe care biserica a simtit ca ar putea deranja pe unii.

Pe el, Maria si Iosif sunt in pat. Iosif se uita in jos scarbit. Maria este trista. Titlul spune: ,,Sarmanul Iosif. Dumnezeu este ceva( o lucrare)greu de urmat.”

,,Acesta intentiona sa provoace stereotipiile legate de modul in care Iisus a fost conceput si sa- i faca pe oameni sa discute despre povestea Craciunului „ a spus biserica.

Dar grupul Familia Intai din Noua Zeelanda a etichetat panoul insensibil si inacceptabil pentru multe persoane. Diectorul national Bob McCoskrie descrie planul bisericii ca iresponsabil.

,,Biserica isi poate avea dezbaterea depre fecioria nasterii si semnificatia ei spirituala in biserica, dar sa confrunti copiii si familiile cu acest concept printr-un panou publicitar este complet iresponsabil si inutil”, a spus acesta. Biserica nu a putut recunoaste ca panourile publice sunt expuse tuturor inclusiv copiilor si familiilor ce pot fi ofensate de materialul prezentat. Cu toate acestea, Vicarul Bisericii Arhidiaconul Glynn Cardy, a spus ca a generat numeroase discutii in faza lui de ,, conceptie”.

,,La Bethleem ciobanii sarmani si calatorii pagani sunt bineveniti in timp ce preotii si bogatii nu sunt. Povestile arat talmes balmes calea lui Dumnezeu, unde cei dinafara sunt poftiti inauntru si cei dinlauntru sunt dati afara” a spus el pe site-ul bisericii.

,, Adevaratul sens al Craciunului” sta in ospitalitatea radicala pe care Iisus a aratat-o saracilor, napastuitilor,femeilor, copiilor, bolnavilor.

,, Moartea Lui a fost o consecinta a suparatoarei naturi a acelei ospitalitati si invierea Sa o reabilitare simbolica!”

Saptamana trecuta o campanie a Autobuzului Ateist din Noua Zeelanda a adunat 20.000 de dolari NZ din donatii publice pentru a sustine reclama de pe autobuz ce scria :,, Probabil ca Dumnezeu nu exista. Acum nu va mai ingrijorati si incepeti sa va traiti viata, (bucurati-va de viata).”

Aceste reclame au provocat furtuna anul acesta cand au mers prin Metroul si autobuzele Londrei. Reclame similare au fost prezente in Canada, SUA, Italia,Spania, Australia, Finlanda si Germania.

https://www.odt.co.nz/news/national/jesus-and-mary-billboard-ruled-not-offensive

Autor: Vincenţiu Dumitru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: