Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Nu asteptati ajutor de pe retelele sociale. Acolo nu aveti prieteni.

Posted in Work Buy Consume Die by Mirean on 01/12/2016

social-media-facebookProbabil ati auzit de cazul acelui tanar care a anuntat pe wall-ul sau de facebook ca se va sinucide iar „prietenii” din lista au inceput sa-l incurajeze si sa-i ureze succes.

Da, tanarul s-a spanzurat din dragoste si pentru ca a fost incurajat sa o faca, pentru ca aceia pe care el ii credea a fi prietenii sai l-au luat la misto in loc sa incerce sa-l domoleasca sau, macar, sa ia legatura cu parintii sai sau cu o autoritate.

Ca s-a sinucis din dragoste pentru o fata, da, este o mare prostie, dar toti luam decizii proaste. Nu suntem feriti de alegeri gresite. Asta nu inseamna ca moartea unui om nu este o tragedie. Si e o tragedia cu atat mai mare cu cat putea fi evitata.

Dar, pentru asta, ar fi insemnat ca acei „prieteni” virtuali sa aiba un dram de minte. Sa gandeasca inainte de a apasa pe taste. E un trend international luatul la misto al celor care-si expun problemele pe retelele sociale si care chiar cred ca ar putea obtine ajutor de la followersi.

Nu, de la cei care ti-au dat like sau friend pe facebook nu te poti astepta la ajutor. Ei te urmaresc, in principal, pentru ca vor sa vada cand iti iei teapa. Se hranesc cu suferinta ta. Daca te expui, faci cea mai mare greseala.

Pentru ca gascalioane de imbecili fara nici un fel de viitor saliveaza la gandul ca vor ajunge sa te vada in genunchi. Cea mai mare satisfactie a lor este ca pot sa vada ca nu te poti ridica mai sus decat ei, ca nu poti nici tu sa fii mai bun, ca nu poti evada din mocirla in care se zbat si din care au renuntat sa mai incerce sa iasa.

In concluzie, nu asteptati ajutor de pe retelele sociale. Acolo nu aveti prieteni. Prietenii, familia sunt in lumea reala, ii poti intalni la o cafea, ii poti invita la un film, la o gustare. Cand ai necazuri, pune mana pe telefon si suna-ti prietenii, nu te apuca sa bocesti pe Facebook.

Pentru ca nu vei primi nici un ajutor, doar vei hrani trolii.

Autor: Razvan Bibire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: