Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Încercaţi să nu vă mai trăiţi viaţă printr-un ecran

Posted in Work Buy Consume Die by Mirean on 12/09/2015

boyhoodUn mic dialog extras din filmul Boyhood, film care după părerea unora a cucerit o lume întreagă. „Boyhood’”a fost realizat în 39 de zile întinse pe o perioadă de 12 ani. Nu are explozii, urmăriri de maşini sau efecte speciale, ceea ce nu înseamnă că nu poate fi o capodoperă. Sunt 3 ore aparent de plictiseală, dar care stârnesc subtile probleme din viața unei familii divorțate și impactul lor asupra copiilor, și nu în ultimul rând, trasează în mare, problemele unui copil din primele zile de școală, și până la terminarea liceului.

– In cele din urmă mi-am dat seama. Ca atunci când ei au realizat că urma să fie prea scump să construiască cyborgi şi roboţi. Adică, costurile erau imposibile. Au hotărât să lase oamenii să se transforme ei înşişi în roboţi. Asta se petrece acum.
– Chiar acum?
– Da! Adică, de ce nu? Suntem miliarde care stăm fără să facem nimic. Noi nu costăm nimic. Suntem foarte buni la auto-întreţinere şi ne reproducem constant. Şi după cum s-a dovedit, suntem deja programaţi biologic pentru a deveni cyborgi.
– Cum?
– Serios. Am citit zilele trecute despre cum… Când auzi acel sunet în mesajele primite, se eliberează dopamină în creier. E ca şi cum am fi recompensaţi chimic că permitem să ni se spele creierul.
– Cât de malefic este asta?
– Suntem terminaţi.
– Aşadar, dacă îţi ştergi pagina de Facebook o să schimbe toate astea?
– Îţi aminteşti când Trevor şi-a şters pagina de Facebook anul trecut şi toată lumea l-a urât?
– Tu ai râs de el mai mult decât oricine.
– Încă râd de Trevor. Parcă era patetic de disperat după atenţie. Sau să fie diferit, sau ceva de genul ăsta. Asta din cauză că au făcut articolul ăla nasol despre asta în ziarul şcolii. Apoi a trebuit să facă un mare anunţ pentru asta când s-a întors o lună mai târziu.
– Asta e chestia, eu nu fac asta pentru atenţie. Vreau doar să încerc să nu-mi mai trăiesc viaţa printr-un ecran. Vreau un fel de interacţiune efectivă. O persoană reală, nu doar profilul pe care şi-l pun.
– Îmi pare rău. Ai spus ceva?
– Da, bine, ştiu că glumeşti. Dar, adică, este adevărat. Ţi-ai verificat telefonul tot timpul, aşa că, ce faci cu adevărat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: