Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Sclavia moderna voluntara

Posted in Work Buy Consume Die by Mirean on 01/06/2014

slavery-modern-slaverySclavia moderna este voluntara, susținuta de acei sclavi care isi duc viata cu greu la suprafata pământului. Ei cumpără mărfurile care îi înrobesc pe zi ce trece, tot mai mult. Sclavii moderni aleargă după slujbe repetitive, alienatoare, care le sunt date cu multă delicatețe, dacă dovedesc că sunt suficient de îmblanziți. Ei aleg stăpânii cărora să li se supună. Pentru ca această tragedie absurdă să se întâmple, a fost necesar ca sclavii să fie deposedați de conștientizarea propriei exploatări și alienări, sa nu fie constienti moral de ceea ce li se intampla cu adevarat. Aceasta este bizara modernitate a timpurilor noastre.

Contrar sclavilor din antichitate, servitorilor din Evul Mediu sau clasei muncitoare din prima revoluție industrială, astăzi vedem oameni care sunt total înrobiți dar care nu ştiu acest lucru, sau care mai degrabă nu vor să-l ştie. Prin consecinţă, ei nu cunosc revolta, care ar trebui să fie singura reacţie legitimă a celui exploatat. Ei acceptă fără crâcnire viaţa jalnică ce le-a fost construită.

Renunţarea şi resemnarea sunt sursele nefericirii lor.

Iată visul nefericit al sclavilor moderni care nu aspiră, în final, decât să se lase prinşi în hora macabră a sistemului de alienare. Starea morala actuala a omului modern, prins in hora macabra a sistemului de abrutizare in care inca se complace sa-i serveasca si exprima o privire critica a servilismului care domina din pacate societatea moderna, servind intereselor egoiste ale unor grupuri si corporatii politice si economice care,din nefericire, continua sa serveasca oamenilor iluzia libertatii si democratiei in lume.

Extrase din documentarul Sclavia moderna de Jean Francois Brient.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Sclavia moderna voluntara. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: