Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

În Uruguay aproape toţi medicii refuză practicarea avortului

Posted in Avortul este Pruncucidere, Căile pierzaniei by Muritor on 05/02/2013

Uruguay pe hartăCu toate că Uruguay a adoptat recent legislația care permite avortul în primul trimestru de sarcină, femeile care doresc să își ucidă copiii au mari probleme în a găsi un medic care să practice intervenția, conform media locale, citate de LifeSiteNews.com.

În afara marilor orașe, majoritatea medicilor afirmă că nu vor participa la avorturi, scrie cotidianul El Diario. În unele centre medicale absolut toți medicii resping procedura, făcînd imposibilă implementarea noii legislații.

Legea, care ar putea fi în cele din urmă subiectul unui referendum, permite avortul în primul trimestru, dar numai cu aprobarea unei comisii de experți și cu o perioadă de așteptare de 5 zile. Limitarea la primele 3 luni de sarcină dispare în caz de sarcină ca urmare a unui viol sau malformație a fătului.

NU-avortuluiMedicii își pot exercita obiecția de conștiință, dar numai după înregistrarea unei declarații scrise în acest sens.

Legea violează un drept uman fundamental, dreptul la viață, în particular al unora care nu sînt consultați, care nu pot vorbi, care nu pot vota și nu au nici o influență”, a declarat ginecologul Ricardo Pou pentru ziarul El Pais. „Această lege a fost făcută departe de ochii profesioniștilor implicați mai mult sau mai puțin. Nici măcar n-au consultat organizațiile științifice ale căror membri sîntem.”

Conform profesorului de ginecologie Justo Alsonso, legislația avortului reprezintă „o intervenție inacceptabilă” în relația medic-pacient. „Munca medicilor este etică, iar pentru medici, etica este deasupra legii.”

Sursa: Cultura vieţii

Citeşte şi:

40 de ani de avort la cerere = 55 milioane morţi în SUA

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Michele Keith said, on 08/02/2013 at 22:42

    Legea, care ar putea fi în cele din urmă subiectul unui referendum , permite avortul în primul trimestru, dar numai cu aprobarea unei comisii de experți și cu o perioadă de așteptare de 5 zile. Limitarea la primele 3 luni de sarcină dispare în caz de sarcină ca urmare a unui viol sau malformație a fătului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: