Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Mascarada Abatorului (I) : „Am văzut cu ochii mei evrei agăţaţi în cîrlige la abator!”

Posted in Căile pierzaniei by Muritor on 22/01/2013

Doar evreii sînt oameni, restul sînt ... dobitoace cu raţiune

Actorul Mircea Albulescu a declarat într-un amplu interviu acordat cotidianului Adevărul că “a văzut cu ochii lui” pe cînd era doar un copil de 6 ani oameni agăţaţi în cîrlige la abatorul din Bucureşti, punînd aceste fapte pe seama legionarilor, readucînd astfel în atenţia opiniei publice o temă preferată a secţiei de agitaţie şi propagandă din perioada instalării comunismului în România.

Mircea Albulescu, actor

Mircea Albulescu, actor

“Sigur că s-au pus premisele unei alte instalări, pentru că am schimbat stăpînul. Păi înainte, cu ‘heil-hitlerismul’, cu ‘Garda şi Căpitanul’ legionarilor, Dumezeule!, am văzut cu ochii mei evrei agăţaţi în cîrlige la abator! La abator, oameni buni! Să nu mai fie niciunul. Nimeni de nimeni dintre ei”, a răspuns actorul la o afirmaţie a jurnalistului de la Adevărul care încerca să întreţină o discuţie pe tema instaurării stalinismului în ţara noastră după cel de al doilea război mondial şi despre tranziţia către un sistem de valori străin, impus de puterea ocupantă.

Totul a început după anul 1945, cînd în România ocupată de trupele sovietice s-au răspîndit o sumedenie de relatări despre presupuse crime săvîrşite de membrii Gărzii de Fier în timpul aşa-zisei “rebeliuni legionare”, practic o lovitură de stat a lui Ion Antonescu împotriva foştilor parteneri de guvernare. Scopul a fost denigrarea uneia dintre cele mai anticomuniste organizaţii din România interbelică şi începerea unei adevărate “vînători de vrăjitoare”. Una din cele mai răspîndite şi îngrozitoare poveşti despre acea perioadă a fost cea legată de “progromul de la abatorul din Bucureşti”. Prin diverse articole apărute în presa comunistă, luări de poziţie, cărţi (Marin Preda) sau filme (Sergiu Nicolaescu) s-a sedimentat în conştiinţa publică faptul că zeci de evrei au fost ucişi şi agăţaţi ca animalele în cîrlige de măcelărie în timpul violenţelor din ianuarie 1941. Mişcarea Legionară a negat întotdeauna acest lucru, aducînd drept argument lipsa probelor concrete şi de necontestat.

În 1946 procurorii comunişti au deschis dosarul “Abator” pe baza zvonurilor lansate de propagandiştii sovietici. Au fost anchetaţi atunci muncitorii şi medicii angajaţi ai abatorului în 1941. Nu au fost găsite probe referitoare la existenţa masacrului, dosarul fiind în cele din urmă închis. Pînă şi angajaţii evrei, precum tinichigiul Segal, au declarat că nu a existat nici o crimă şi nici un cadavru nu a fost atîrnat în cîrlige.

Dintre toţi cei audiaţi, doar măcelarul Horwat a afirmat că el crede în versiunea pogromului, dar acesta nu era angajat al abatorului în 1941. Cu toate acestea, el a fost răsplătit de autorităţile vremii pentru declaraţia sa cu funcţia de director al instituţiei.

Mai mult, toţi ceilalţi angajaţi au semnat în semn de protest o scrisoare de dezminţire a poveştilor apărute în presa comunistă. Acest lucru este mărturisit şi de Zaharia Marineasa, un legionar marcant din Banat şi participant activ la Rezistenţa Anticomunistă, într-un material publicat în Almanahul Gazeta de Vest din anul 1994. Exemplare ale protestului muncitorilor au fost trimise mai multor ziare din acea perioadă, dar acestea au refuzat din diverse motive publicarea textului.

abatorbMai jos redăm integral scrisoarea angajaţilor de dezminţire a zvonurilor rău-voitoare:

“Subsemnaţii, medici veterinari şi funcţionari ai Abatorului Capitalei, luînd cunoştinţă de articolele publicate de ziarele “România Liberă”, “Tribuna Poporului” prin care se afirmă că în abatorul Capitalei au fost ucişi ovrei, şi de campania care se duce pe această temă, de natura să discrediteze instituţia şi oamenii ce o servesc, dăm cea mai categorică dezminţire, afirmaţiunilor făcute şi declarăm pe proprie răspundere că faptele enunţate mai sus sunt de domeniul fanteziei”. Urmează mai multe semnături.

Facsimilul scrisorii şi semnăturile, au fost deja publicate anterior în ziarul “Expres Magazin”, Nr. 13, Aprilie 1992 (laolaltă cu declaraţiile prof. univ. Radu Ieftimovici).

Sursa:FrontPress.ro

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pongogonzo said, on 23/01/2013 at 10:50

    Reblogged this on pongogonzo.

  2. archangelofjustice said, on 25/08/2013 at 10:58

    de unde stie Mircea Albulescu ca aceea erau evrei? Cum a aflat Mircea Albulescu ca s-a intamplat asa ceva la Abator? Daca s-a intamplat?

  3. Aspida said, on 11/10/2014 at 14:05

    Singura problemă e că semnatarul din Expres Magazin se numește: IFTIMOVICI…

  4. […] au de zis ambasadorul Israelului, Stelian Tănase (da, jurnalistul, nu e coincidenţă de nume) şiinvitatul de onoare Mircea Albulescu, actorul. Aş fi avut ocazia să o ascult şi pe doamna Maia Morgenstern, şi nu m-aş fi supărat pe domnia […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: