Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Rebelii islamişti din Siria devastează biserici creştine cu acordul Occidentului

Posted in Căile pierzaniei by Muritor on 21/01/2013

196În ultimele zile au apărut pe internet noi imagini cu “faptele de vitejie” ale rebelilor islamişti, susţinuţi de Occident, care au devastat mai multe biserici creştine din Siria. Abuzuri asupra populaţiei civile din partea teroriştilor au fost raportate şi în trecut, creştinii fiind persecutaţi şi alungaţi din zonele controlate de insurgenţi.

Noile fotografii au fost făcute de o creştină din Homs, unul din cele mai afectate oraşe în urma violenţelor dintre forţele loiale regimului naţionalist secular al preşedintelui Bashar al-Assad şi rebelii islamişti aliaţi cu dezertorii din armată.

Deasemenea în Qusayr cel puţin 9.000 de creştini au fost obligaţi să părăsească localitatea, după ce a insurgenţii care controlează oraşul au emis un ultimatum în acest sens. Pentru a arăta că nu glumesc, aceştia au împuşcat un bărbat creştin, ca exemplu.

248Printre ţările care susţin logistic, politic, financiar şi chiar militar insurgenţa islamistă se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran.

Ţara se confruntă din primăvara anului trecut cu violenţe alimentate de islamiştii radicali şi serviciile secrete străine împotriva președintelui naționalist Bashar al-Assad. Pînă în prezent peste 13.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma confruntărilor, în jur de 4.500 de victime aparţinînd forţelor de securitate şi taberei loialiştilor regimului.

biserică distrusă de rebelii pro-occidentali

biserică distrusă de rebelii pro-occidentali

Siria era pînă în momentul de faţă un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinînd de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Aceste două confesiuni, precum şi alte biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane.

Sursa: Frontpress

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Rebelii islamişti din Siria devastează biserici creştine cu acordul Occidentului […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: