Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Pomenirea Mîntuitorului interzisă în şcolile publice din S.U.A.

Posted in Căile pierzaniei by Muritor on 07/01/2013

political_correctness_by_chazlene-d4d45jhÎn toate școlile americane este interzisă întrebuințarea numelui Domnului atît elevilor, cît și profesorilor. Directorii sînt obligați să ia astfel de măsuri, de teama de a fi acționați în judecată de către părinți, deoarece, în conformitate cu legislația Statelor Unite, şcolilor publice le este interzis să favorizeze o religie în detrimentul alteia.

Pe parcursul ultimului an, administrațiile multor școli au fost nevoite să interzică întrebuințarea expresiilor: “Preaînaltul”, “Dumnezeu” și altor termeni religioși de către profesori și elevi. Mai mult ca atît, profesorii sînt obligați să revizuiască programul școlar și să excludă din textele lucrărilor studiate fragmentele cu caracter religios.

Așadar în Carolina de Nord, directorul școlii a impus o elevă de 6 ani să șteargă orice mențiune despre Dumnezeu din poemul pe care ea l-a scris și a vrut să-l citească de Ziua Veteranilor. Părinții altor elevi au atras atenția la fraza: “El se ruga lui Dumnezeu pentru pace, el se ruga lui Dumnezeu să-i dea putere” și imediat s-au adresat directorului cu cerința de a elimina expresiile religioase din program, ne relatează ziarul local McDowell News.

Administrația școlii era nevoită să-i meargă în întîmpinare, în caz contrar școala avea să fie amenințată cu un proces de judecată, pe care probabil avea să-l piardă. Motiv ar putea servi textul Primului Amendament al Constituției Statelor Unite, care prevede că “Congresul nu trebuie să emită nici o lege, ce se referă la concretizarea unei religii sau interzicerea dreptului la libera alegere religioasă.” În acest caz, introducerea elementelor religioase în programa școlară, de exemplu, creștinismul ar putea submina drepturile elevilor ce aparțin altor confesiuni religioase, sau ateiștilor.

vechiul/noul vector euroamerican

vechiul/noul vector euroamerican

“Ca director eu trebuie să calc peste propriile convingeri religioase și să urmez principiului supremației legii, care recunoaște dreptul nostru la libertatea de exprimare și de alegere a religiei, în acest caz, nouă, ca școală publică, ne este interzis să favorizăm o religie în detrimentul alteia”, – a comentat situația directorul instituției, doamna Desiree Kirkpatrick.

 În același timp, alți membri ai sistemului educațional al statului acuză școala în încălcarea drepturilor elevei în cauză, făcînd referire la același prim amendament.

corectitudinea politicăAcest caz – este unul din multele. Astfel, în mai multe școli din SUA s-a interzis interpretarea cîntecului patriotic “Doamne păzește America”, care pînă acum a fost cîntat la multe ocazii și educa în copii mîndria de patrie. Astfel, dispar tradițiile școlare cu o istorie de 200 de ani, care nemulțumește majoritatea părinților, crescuți în același spirit.

Iar ziarul Belfast Telegraph ne relatează despre dificultățile cu care se întîmpină, de exemplu, profesorii de literatură. Astfel ei sînt nevoiți să elimine din texte întrebuințarea cuvîntului “Dumnezeu”, ceea ce complică uneori înțelegerea situației existente în lucrare. Reviziei, în special, s-a supus piesa lui William Shakespeare “Henry V “.

Sursa: Apărătorul ortodox

Reclame

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristina said, on 10/01/2013 at 22:01

    Intunericul este intotdeauna deranjat de lumina. Nici cu scolile din Romania nu mi-e rusine…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: