Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

“De ce nu-l iubesc pe Neagu Djuvara”sau despre mutarea cătuşelor de la mîini şi picioare la cap!

Posted in Căile pierzaniei by Muritor on 05/01/2013
Neagu Djuvara (n. 1916) - istoric, diplomat, romancier

Neagu Djuvara (n. 1916) – istoric, diplomat, romancier

Am cumpărat acum cîţiva ani, cu mult entuziasm, cartea „Cum s-a născut poporul român?”scrisă de domnul Djuvara, cu intenţia de a o aşeza lîngă Biblia copiilor mei.

Pilat era originar din regiunea Pont al Asiei Mici, de fapt.

Pilat era originar din regiunea Pont al Asiei Mici, de fapt.

Spre surprinderea mea autorul insinuează naşterea poporului român acum vreo mie de ani şi după ce povesteşte despre surghiunul poetului Ovidius la Pontul Euxin continuă candid: ”v-aţi întrebat vreodată, cînd spuneţi Crezul în biserică, de ce pe Procuratorul Iudeii, care-l osîndeşte pe Isus, îl chema Pilat din Pont?”

Iată-l aşadar pe venerabilul N.D. înhămat la zgomotoasa farfurie zburătoare, era să zic căruţă, a globalizării alături de mai tinerii săi colegi.

Orbiţi de învăţăturile filozofice, de strălucirea propriei raţiuni, de poziţii sociale sau de strălucirea celor 30 de arginţi, intelectualii noştri par să fi uitat de valorile eterne, Dumnezeu şi Neam.

Îi compătimim pentru înşelarea în care se află în cazul cînd pun raţiunea şi cultura mai presus de Dumnezeu şi îi condamnăm pentru răul pe care-l produc sucind minţile copiilor noştri.

În încercarea lor de a ne spăla creierii, intelectualii noştri cocoţaţi pe bani străini şi pe banii noştri la cîrma culturii române contribuie din plin la schizofrenia contemporană, siluind libertatea prin schimbarea sensului cuvintelor şi impunînd în numele aceleiaşi „libertăţi” o gîndire corect politică!

„Manipularea verbală precede totdeauna manipularea socială; manipularea limbajului = manipularea societăţii”. Dr. Bernard Nathanson, medic american

Ne vom opri la doar două cuvinte: libertate şi legionar.

Omul liber nu mai este robul lui Hristos, descătuşat de patimi, ci este omul care „face ce vrea”! Este acea libertate înţăruşată în mintea noastră de treimea revoluţiei franceze „libertate, egalitate, fraternitate”.

curva - simbolul libertăţii revoluţiei franceze

curva – simbolul libertăţii revoluţiei franceze

Ştim că scopul declarat al Revoluţiei a fost să spînzure cu maţele ultimului preot pe ultimul rege! Ştim atrocităţile ei şi de asemenea ştim că Revoluţia era simbolizată de o tîrfă cu sînii goi care îndemna la plăcere şi la luptă împotriva lui Hristos. Iată că astăzi doar frigul mai împiedică fetele noastre să-şi arate ţîţele goale în vîntul cald şi fetid al libertăţii!

După 200 de ani în sfîrşit Revoluţia a învins şi la noi: libertate = libertinaj.

Să trecem la demonicul, hulitul, ostracizatul cuvînt „legionar”.

Am asistat la o discuţie publică cu Traian Popescu, reprezentant de seamă al generaţiei 1948 – generaţia SCUT, opozant, iar nu supravieţuitor al comunismului!

Inevitabil a venit o întrebare din public: Sînteţi legionar?

Răspunsul a fost: Am făcut parte din Frăţiile de Cruce şi am fost condamnat la … ani de temniţă grea din care am făcut 16 ani, dar nu pot spune că sînt legionar, deoarece nu am depus jurămîntul.

Deci ca să fi fost legionar, trebuia să fi trecut prin şcoala de educaţie numită Frăţia de Cruce şi apoi să depui un jurămînt!

De unde deci teribila şi temuta acuzaţie – sentinţă: „eşti legionar!”, adresata nouă care am trecut prin Şoimii Patriei, Pionieri, UTC, iar nu prin Mănunchiul de Prieteni sau Frăţia de Cruce… cît despre jurămînt, în faţa cui să-l depunem?

Am adus în discuţie cuvîntul legionar într-un articol despre N.D., deoarece acesta ţine să precizeze (neîntrebat) într-un interviu că nu a fost legionar, iar la întrebarea reporteriţei: „Totuşi cum vă explicaţi că în majoritatea ei elita interbelică a fost legionară sau simpatizantă legionară?”, acesta răspunde: „a fost o orbire colectivă!”.

Domnule Djuvara, Dumneavoastră care nu aţi fost orbit, luminaţi confuzia în care orbecăim, dar nu prin cuvinte meşteşugite, ci pe înţelesul nostru:

A scrie în scopul de a manipula sufletul şi mintea copiilor este un act de libertate sau de impostură?

Putem fi noi legionari astăzi? Putem vorbi liber despre spiritul legionar? a fost legionarul un om iubitor de Dumnezeu şi Neam sau un bandit şi un criminal odios?

Să spunem lucrurilor pe nume, nu are de ce să ne mai fie frică, că au cam îmbătrînit! Iar dacă spiritul legionar este de la drac va pieri, însa dacă este de la Dumnezeu nu va muri în veci!

Domnule Djuvara nu l-am ucis noi pe Hristos acum 2000 de ani. Este adevărat însă că noi românii îl răstignim pe Hristos în fiecare zi cu păcatele noastre şi chiar îl omorîm fizic prin fiecare prunc avortat. Aceasta să fie preocuparea noastră: să arătăm şi să vindecăm păcatele reale, nu să ne asumăm pe cele imaginare cum ar fi ”constănţeanul” Pilat, holocaustul, antisemitismul, nespălarea pe dinţi… păcate inventate care înveninează mintea şi inima copiilor noştri.

Comunismul, postmodernismul şi alte isme au mutat cătuşele de la mîini şi picioare la cap, generînd frica cu cel mai periculos atribut al său – autocenzura. Frica, prin experimentul Piteşti aplicat la nivelul societăţii, a coborît în inima noastră, ticăloşind-o. Iată deci perfecţiunea răului: mintea îndrăcită coboară în inimă!

Începutul vindecării, adică spargerea cătuşelor se face prin efortul personal de sfinţire şi prin curajul de a vorbi pe faţă şi de a scrie, afirmînd adevărul şi demascînd impostura oriunde s-ar afla ascunsă. Avem cu alte cuvinte obligaţia de a fi Nestor – adică de a-i apăra pe fraţii noştri de Lie şi de a-L mărturisi pe Hristos.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Marcel Bouroş

P.S. A se vedea distincţia pe care o face Nae Ionescu asupra duşmanului personal – Inimicus pe care trebuie să-l iertăm şi să-l iubim şi duşmanul cetăţii – Hostess, care trebuie pedepsit.

Sursa: Şcoala Brâncovenească

Reclame

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. GabiM. said, on 08/01/2013 at 01:39

  Va multumesc! Sunt lucruri care iti oblojesc inima,sufletul si mintea!Dumnezeu sa va binecuvinteze ! Apara Doamne,miluieste si mantuieste PATRIA ROMANA si pe poporul sau!

 2. Rosalyn Fry said, on 10/01/2013 at 02:56

  În bunătatea Sa, Dumnezeu ne oferă o şansă de a fi mântuiţi pentru a moşteni Împărăţia lui Dumnezeu şi aceasta are loc doar dacă intrăm în legământ cu El, prin pocăinţă şi credinţă în Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu venit să ridice păcatul lumii. Dumnezeu să ne ajute să înţelegem până la capăt ce înseamnă bunătatea lui Dumnezeu şi la ce ne îndeamnă ea şi să trăim o viaţă în apropiere şi dependenţă de Dumnezeu ca să avem parte zilnic de bunătăţile Lui!

 3. Chelesu said, on 15/03/2015 at 23:51

  Retard, pune mana indoctrinatule si citeste
  si altceva decat literatura neocomunista …..Gata cu Roller si Rautu securistule……


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: