Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Piraţii sexualităţii

Posted in Înaintaşi ai neamului, Învățătură Ortodoxă by Muritor on 26/10/2011

Auzeam, înainte de război, că epocile postbelice sunt caracterizate mai evident printr-o recrudescenţă a pervertirii sexuale, dar niciodată n-aş fi crezut că se poate ajunge în această materie acolo unde, inconştienţi şi răi, am ajuns astăzi. Degradarea infamă a legăturii dintre bărbat şi femeie, acceptarea, aproape cu indiferenţă, din partea întregii feminităţi “ele peste tot locul”, a acestei murdare înjosiri a trupului femeiesc, niciodată n-ar fi fost de crezut să ajungă în halul de sălbatecă isterie şi dezgustătoare exhibiţie animalică, de astăzi…

Că în toate vremile au fost şi oameni stricaţi, adevărat este, dar să fie ridicată neruşinarea şi viţiul sexual pînă la a domina întreaga viaţă trupească şi, din nenorocire şi cea sufletească a unui popor, aceasta trebuie să ne dea de gîndit.

Trăim azi cea mai diabolică formă a sexualităţii noastre.

Suntem prada unor bandiţi ai sexualităţii, care, din afară de noi şi dintre noi, pe calea tuturor mijloacelor, exasperează această nevoie bolnavă a vremii.

Localul de petrecere, filmul, piesa de teatru, cartea, revista ilustrată, toate sunt dominate, conştient sau inconştient, de nevoia actualităţii, pretext neghiob care acopere, în fond, pornirea colectivă către stricăciune. Setea de spurcăciune, foamea după descompunere, şacalismul detracat al unei vremi ruşinoase. Şi în mijlocul sabatului, tronează femeia. Ea este impudica preoteasă a noii religii de balamuc.

Ea este colaboratoarea fidelă a tuturor piraţilor sexualităţii.

Ea, cu trupul ei, părăsit în mîinile tuturor făcătorilor de glorii feminine, stăpîneşte în zilele noastre enormul scandal universal.

Alexandru Lascarov-Moldovanu (1885-1971)

Ea, care prin creaţie – şi prin puterea ei de creaţie, a fost hărăzită să stăpînească pămîntul, prin cele bune ale ei…

În procesul acesta de fermentaţie putridă, răspunderea cade întreagă asupra femeii.

O vedem azi preocupată de cine ştie ce “idealuri” nefireşti şi mergînd mereu alături de drum, uitînd care-i este rostul şi însemnătatea atunci cînd omenirea decade din pricina ei.

Căci să privim şi să ne întrebăm: Unde este femeia şi grupul de femei, care, unite în simţul de castitate şi de eternă feminitate creatoare, să se ridice şi să protesteze împotriva blasfemiei ce se aduce “templului” trupului ei?

Unde sunt asociaţiile de femei, care, cu putere şi cu perseverenţă, să se mişte pentru a face să dispară batjocura exhibiţiilor nudiste şi imorale, iarmaroc frivol, dezgustător şi imund, în care cele dintîi ele se complac?

Unde şi cînd s-a ridicat glasul matroanelor noastre sau acel al fecioarelor noastre, şi să strige lumii că nu mai vor ca genul lor să fie prilej de batjocură şi de ireverenţă?

Unde s-a auzit protestarea lor împotriva libertinajului scandalos al acceptării tuturor modelor ieşite din creierii plini de alcool şi de perversiune ai piraţilor sexualităţii universale?

Unde am citit noi vreun articol în care o femeie să protesteze cum se cuvine împotriva schimonosirii chipului femeiesc cu tot felul de „rujuri” şi sulimanuri?

Unde e femeia creştină care să vestejească purtarea semnelor ei, arătîndu-le că în învăţătura dumnezeiască a Domnului Iisus, trupul omului – şi mai osebit al femeii – este templul lui Dumnezeu, în care are a înflori viaţa rîndurilor de generaţii ale viitorului?

Unde şi cînd am putut să ne întărim nădejdea noastră de mai bine, privind înfăţişarea eroică, demnă, superbă, a femeilor noastre, cerînd respect pentru trupul lor şi cuviinţă pentru viaţa lor?

Unde şi cînd?!…

Departe de mine măcar umbra unui gînd de a aduce aici cuvînt de denigrare împotriva femeii, ci numai mă mîhnesc şi strig.

Ea, femeia, este de fapt stăpîna vieţii noastre, Ea poate ridica starea unei obşti, ea o poate prăbuşi. Ea este garanţia unei dăinuiri morale şi frumoase.

Ea este azi chemată a ne da toate chezăşiile unei schimbări morale în societatea noastră.

Nădejdea noastră de bine în ea o avem…

Cu o singură şi mare condiţie: să pornească ea cruciada împotriva nelegiuirii, în care tot ea tronează.

Prin femeie, femeia va fi biruită…

Pînă atunci, piraţii sexualităţii operează cu tacitul consens al femeii.

Al. Lascarov-Moldovanu, Cruce şi Naţiune

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. viermar said, on 30/10/2011 at 12:30

  Femeile au plecat în Italia sau Turcia, ele au acolo mulți clienți pe zi, iar bravii bărbați moldoveni au acces la sex doar pe internet și reviste.

 2. PUSCASU VLAD IRIMIE said, on 30/10/2011 at 22:29

  niciodata nu-mi puteam imagina acum 10 ani ca romancele vor ajunge din Romania pe toate meridianele sa-si dea chilotii jos in fata strainiilor.Sau sa stearga la C_r batranii din azilele din israel ori Italia,franta,etc

  • tesoruccio49 said, on 02/11/2011 at 15:19

   Da nu-i o rusine sa stergi la c_r batrani,este rusine sa furi si sa te prostituezi,ori crezi ca-imai bine sa maori de foame in fromoasa noastra tarisoara?

   • viermar said, on 03/11/2011 at 18:01

    nimeni nu moare de foame, nu exagera. Emigrarea în masă a est-europenilor este o acţiune disperată

 3. Puscasu Vlad Irimie said, on 31/10/2011 at 19:59

  Pilula contraceptiva este cancerigena

  Pentru cele peste doua milioane si jumatate de romance care folosesc pilula vestile sunt proaste. Un centru international de lupta impotriva cancerului, localizat in Franta, la Lyon, a anuntat ca pilulele contraceptive sunt cancerigene, avand cel mai ridicat grad de risc.

  Potrivit cotidianului francez “Le Figaro”, cercetatorii au estimat ca anticonceptionalele cresc riscul imbolnavirii de cancer la san, de cancer de col uterin si cancer de ficat;

  Descoperirea ar putea diminua prescrierea acestor medicamente de catre medici. In intreaga lume, numarul femeilor care iau in mod regulat contraceptive estro-progestative se ridica la peste 100 de milioane, adica la aproximativ 10% din femeile fertile. In randul tarilor industrializate, peste 80% dintre femei au folosit pilula contraceptiva cancerigena. In Romania, pastila contraceptiva e folosita uzual de 26% din femei.

 4. tesoruccio49 said, on 02/11/2011 at 15:16

  EI LASATI CA NU TOATE FEMEILE SUNT PROSTITUATE IN STRAINATATE ,MUNCIM PE AICI LA INGRIJIT BATRANI ,AVEM 2 ORE LIBERE IN FIECARE ZII,SI FARA NICI O DUMINECA LIBERA,ASA CA NU PREA AVEM TIMP SA NE DAM JOS CHILOTII.
  AS VREA SA VAD UN BARBAT CARE SA SPELE O BATRANA DE RAHAT UNEORI SI DE TREI ORI PE ZII,SA-I DEA DE MANCARE IN GURA CU LINGURA,SA SCHIMBE PANOLONI,!
  NU JUDECATI FARA SA STITI,MUNCA PE AICI NU ESTE O GLUMA1

  • viermar said, on 03/11/2011 at 18:09

   Eu am ales să stau în ţara mea, de foame nu am murit, nu mă obligă nimeni să spăl cururi italiene.
   Iar femeile care au plecat şi s-au căsătorit cu italieni sau turci rataţi în viaţă au distrus automat şi societatea românească, dar şi propria lor viaţă.

 5. Lily said, on 21/12/2011 at 17:17

  Eii,cred eu ca nu mai este timpul sa revenim la sfintele scripturi si Isus Hristos..sunt alte timpuri..Da,femeia nu mai este divina si admirata…da si femeile poarta o vina pt asta. Nu ai ce face…si daca incerci sa convingi pe cineva-pari un nebun,care a ramas nemodernizat..trebuie de conformat la noile valori false..

 6. Muritor said, on 23/12/2011 at 05:10

  doar sclavii se conformează după cum le spune falsul stăpîn.

 7. ORTODOX said, on 19/09/2013 at 18:09

  Nu este ingaduit femeilor sa poarte pantaloni:
  http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2013/09/19/nu-este-ingaduit-femeilor-sa-poarte-pantaloni/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: