Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Rugăciunea bolnavului pentru cei ce-l îngrijesc

Posted in Învățătură Ortodoxă, Rugăciuni by Muritor on 20/10/2011

Doamne, Dumnezeule al milei şi al îndură­rilor, trimite harul Tău cel sfinţitor peste doctorii care mă îngrijesc şi peste ajutoarele lor, acoperindu-i cu harul Tău ca un bun şi iubitor de oameni.

Călăuzeşte-i Tu, Doamne, în tot ceea ce vor să facă spre binele meu. Să nu sufăr cum a suferit femeia care avea curgere de sînge de doispre­zece ani, fără a primi ajutor de la doctori, ci să primesc vindecarea de bolile mele. Să nu se adauge durere peste durerile mele, din neprice­perea lor sau din lucrarea celui rău, ci să dobîndesc sănătatea mult dorită. Nu în mîinile lor este viaţa mea, Iubitorule de oameni, ci în mîinile Tale.

Mă aflu, Doamne, ca cel căzut între tîlhari, din pricina suferinţei care mă apasă. Răsplăteşte, Dumnezeule, tot binele pe care mi-l fac doctorii, dăruindu-le înţelepciune, sănătate trupească şi sufletească şi tot lucrul bun pe care ei îl cer de la Tine.

Răsplăteşte, Dumnezeul nostru, toată dra­gostea pe care mi-o arată fraţii mei în Hristos care mă cercetează, înmulţind binecuvîntările Tale în casele lor. Să fie pentru ei boala mea prilej de a lucra cele bune, ca să se vădească astfel în inimile lor iubirea pe care ai cerut-o celor ce Te urmează.

Nu este poruncă mai mare decît porunca de a Te iubi pe Tine şi de a-i iubi pe semenii noştri, întăreşte-mă, Dumnezeule preaslăvite, ca văzînd iubirea pe care mi-o arată să mă rog ca nici unul din ei să nu cadă în cursele vrăjmaşului, ci să meargă cu toţi pe calea mîntuirii.

Doamne, Dumnezeule al părinţilor noştri, dacă norii deznădejdii şi ai singurătăţii se vor abate asupra sufletului meu, atunci trimite-mi Tu fraţi care să mă cerceteze şi să mîngîie sufletul meu. Ca văzînd grija lor pentru mine, păcătosul, să îţi mulţumesc Ţie, Celui Care prin pronia Ta cea dumnezeiască porţi de grijă robilor Tăi, şi să Te laud şi să Te slăvesc în vecii vecilor. Amin.

Învăţătura Sfinţilor Părinţi despre boală. Rugăciuni pentru bolnavi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: