Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Premiul ALFRED NOBEL din 1923 pentru descoperirea insulinei

Posted in Înaintaşi ai neamului by Muritor on 15/10/2011

Dr. Nicolae Paulescu (1869-1931) adevăratul descoperitor al insulinei

Cea mai mare nedreptate din istoria universală a ştiinţei.

Cel mai patent şi evident furt intelectual din sec. XX.

Insulina e hormonul secretat de insulele lui Langerhans din pancreas pentru a asigura metabo­lismul glucidelor şi pentru a menţine glicemia în jurul 1 la mie.

Prezumţia de existenţă a acestui hormon este încă de la sfîrşitul sec. XIX şi numele de insulină a fost dat de un francez încă dinainte de primul război mondial.

Prima dificultate: extirparea întregului pan­creas astfel încît respectivul animal de experienţă să supravieţuiască minimum încă o lună pentru a se putea urmări efectul administrării extractului.

A doua dificultate: după distrugerea părţii exocrine a pancreasului să se obţină din partea lui en­docrină recte insulele Langerhans un extract nu al­coolic, ci apos pentru administrare subcutană.

Prof. dr. Nicolae Paulescu (1869—1931) a lucrat timp de 16 ani pentru a rezolva cele două dificul­tăţi mai sus amintite şi a publicat descoperirea in­sulinei numită de el pancreină:

a) patru comuni­cări succesive din 24 Aprilie pînă la 23 Iunie 1921 în „Comptes rendus de la Societe de Biologie de Paris,

b) primul memoriu la 31 august 1921 al „Archives Internationales de Physiologie” de la Bru­xelles şi

c) al doilea memoriu la 31 Mai 1923 al ,,Archives Internationales de Physiologie” de la Bruxel­les.

Iar la 10 Aprilie 1922 prof. dr. N. Paulescu în­registrează şi obţine de la Ministerul de Industrie şi Comerţ din Bucureşti „Brevet pentru descoperi­rea ştiinţifică şi prepararea industrială a pancreinei”.

Împotriva tuturor celor de mai sus, Fundaţia Alfred Nobel din Suedia acordă la 10 Decembrie 1923 premiul ei pentru descoperirea Insulinei lui F.G. Banting şi lui C.H. Best din Canada.

studentul Charles H. Best şi practicianul Frederick G. Banting care s-au folosit de experienţele dr. Nicolae Paulescu

Lucrarea acestora este publicată în februarie 1922, deci la 8 luni după cele ale lui N. Paulescu şi în plus nu face decît să repete, adică să copieze experienţele de chirurgie şi de chimie ale acestuia.

C.H. Best era la data aceea student în anul II de medicină.

F.G. Banting n-avea nici o specialitate şi n-a mai făcut nici o altă cercetare ştiinţifică nici îna­inte de 1922 şi nici după 1922. Singurul lui merit este că cunoştea limba franceză şi citind publicaţiile prof. dr. N. Paulescu i-a încolţit gîndul de a-i fura descoperirea.

Întrebarea este pentru ce Fundaţia A. Nobel nu s-a documentat înainte de a se decide şi pentru ce în nici un fel n-a vrut să ţină seama de reclamaţiile prof. dr. N. Paulescu?

În prezentele rînduri noi ridicăm o ipoteză şi formulăm o întrebare.

Nu cumva nedreptatea e în legătură cu conspi­raţia mondială de a fonda în spaţiul carpato-ponto-dunărean „Israelul European” cu Evreii clasă conducătoare-exploatatoare şi cu indigenii clasă subordonată-exploatată ?

Nu cumva s-a vrut ca poporul român să nu aibe un Premiu Nobel de Justificare a existenţii în omenire şi în istorie şi astfel să fim împinşi de la treapta de Naţiune Suverană la treapta de populaţie indigenă?

Dr. Şerban Milcoveanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: