Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Lennon despre darwinism

Posted in Ateilor by Mirean on 05/07/2011

Orice acestia mi-au spus în tinereţe a fost deja infirmat de acelaşi tip de "experţi" care le-au propus în primul rînd.

Din interviul cu John Lennon, în care se atinge problema darwinismului. Potrivit lui Lennon, darwinismul este „monkey business” (şmechereală, escrocherie). Preluat de jurnalistul David Sheff, interviul a fost inclus în „All We Are Saying: The Last Major Interview with John Lennon and Yoko Ono” . Asta-i ca fapt divers – relevant în măsura în care secularistul Lennon este frecvent ridicat în slăvi ca „icoană anti-teistă” de agit-prop-ul combinaţiei monolitice secularism-evoluţionism-scientism. Este unul dintre ultimele sale interviuri (deci ai zice că ar fi început să-şi vină în fire odată cu vîrsta!…)

Apropos, nu cred că ne tragem din maimuţe… Asta e un alt gunoi. Pe ce naiba se bazează? N-am fi putut veni din nimic – peşti, poate, dar nu maimuţe. Nu cred în evoluţia de la peşti la maimuţe la oameni. Nu vedem nici o evoluţie de la maimuţe la oameni acum. Asta e un gunoi absolut. Un gunoi absolut iraţional, la fel de nebunesc ca fundamentaliştii ce cred că lumea a fost făcută cu patru mii de ani în urma. Asta şi chestia cu maimuţele sunt ambele la fel de nebuneşti ca şi chestia cu maimuţele luînd poziţie verticală brusc. Oamenii primitivi sunt întotdeauna desenaţi ca maimuţe, aşa-i? Pentru că asta se potriveşte cu teoria cu care am trăit de la Darwin încoace. Nu sunt de acord cu escrocheria („monkey business„) asta. [cîntînd] „Prea multa escrocherie…” [rîde] Nu sunt de acord. Nu am nici o bază pentru ea şi nu am nici o teorie să ofer, însă pur şi simplu nu sunt de acord. Trebuie să fie altceva. Ceva mai simplu. Nu cred în nimic altceva decît „A fost dintotdeauna şi va fi dintotdeauna”. Nu pot să concep nimic mai mult, nimic mai puţin. Celelalte teorii se schimbă tot timpul. Lumea le ridică ca idoli, dupa care le dărîmă. Ţin profesori bătrîni fericiţi în universităţi. Le dă ceva să facă. Nu ştiu dacă e ceva rău în asta cu excepţia faptului că sunt băgate pe gît la toţi. Orice acestia mi-au spus în tinereţe a fost deja infirmat de acelaşi tip de „experţi” care le-au propus în primul rînd. Iaca.
Sursa – Chemarea Clopotului

Reclame

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. victor druță said, on 07/07/2011 at 08:47

  bai, lennon si-a dat si el cu parerea fara sa fie savant, ca si baba care zicea ca biblia a fost scrisa de mihai eminescu. darwinismul insa ramane oricum in picioare. provenim de la maimute si tre sa ne mandrim cu asta!

 2. Mirean said, on 07/07/2011 at 13:30

  Victor, bun, tu fii mai departe urmaş al maimuţelor. Eu prefer să fiu creatură a lui Dumnezeu.

  • un inginer said, on 27/04/2012 at 18:44

   esti limitat in gandire! atat iti spun

 3. Mirean said, on 08/07/2011 at 11:36

  Un banc la temă:
  La şcoală, profesoara spune copiiilor că oamenii au fost creaţi de Dumnezeu. Bulă intervine:
  – mie tata mi-a spus că oamenii provin de la maimuţă!
  – Bulă, spune profesoara, noi vorbim la general, nu despre cazul particular al familiei tale!
  PS: Unii cercetători, urmărind maimuţele, s-au convins că ele ştiu cum, dar pur şi simplu nu doresc să devină oameni.

 4. Julius said, on 02/08/2011 at 15:23

  Nu provine omul de la maimuţă, nici macar V.Voronin nu provine. Dar nici de la Eva despre care se zice că a fost facuta dintr-o coasta a unui om care a fost facut din lut cu cateva mii de ani in urma(aici eu sunt de acord cu Lennon ). Mai citiţi va rog informaţii de-ale biologilor pe aceasta tema . 1) Purtatoarele de informatie genetica sunt moleculele de ADN. 2) moleculele ADN nu se poate de spus ca e materie vie, ADN-ul are caracteristici proprii materiei nevii, moarte (cu alte cuvinte ADN-ARN e o punte de trecere de la zisa materie nevie la materia vie) . 3)materia nevie (moleculele ADN) s-a putut asambla,sinteza din molecule mai simple ,sub actiunea razelor solare, descarcarilor electrice, a unor raze ionizante, a unor substante catalizatoare,etc.. . Aceasta sinteza naturala ar fi putut avea loc in conditii favorabile pentru aceste reactii (bio)chimice de sinteza in niste izvoare naturale termale din regiunea tropicelor. Iata cum acea despartire care a avut loc mai demult in stiinţă a materiei in materie vie si materie nevie a cauzat neintelegerea fenomenului de aparitie a celulelor/organismelor vii. Deci, materia e materie, nu se poate de despartit in materie vie si materie moarta. Si materia,scuzati, e vesnica si in continuă transformare. Iata cum am scapat de afirmatia lui Darwin că omul ar proveni de la maimuta, dar si de afirmatia creationistilor precun că am proveni din lut si din suflu divin.

 5. Julius said, on 16/08/2011 at 13:40

  Conform ultimelor noutati stiintifice o echipa de cercetatori de la NASA au descoperit caramizile materiei vii (ADN) in meteoriti si in comete (va rog sa cautati in google culegand 3 cuvinte: NASA ADN meteoriti… Si aici apare intrebarea. Conform Bibliei materia vie , viata a fost faurita numai pe pamint. De unde s-au luat fragmente de ADN in spatiul cosmic ? Sa ne amintim ca vetatile inca nu au fost in cosmos mai departe de Luna !

 6. Mirean said, on 18/08/2011 at 13:44

  Doctrina evoluţionistă este o eroare filosofică cu cele mai dezastroase consecinţe. Se spune că Darwin ar fi făcut două lucruri: ar fi arătat că evoluţia a contrazis legendele scripturii şi că selecţia naturală, cauza evoluţiei, ar fi automată, fără a putea fi îndrumată sau plănuită de Dumnezeu. Ar trebui să fie evident pentru orice dotat cu gândire filosofică faptul că observaţia ştiinţifică ca atare nu poate face aceste „două lucruri”. “Creaţia”, “îndrumarea divină” şi “planul divin” se află complet în afara observaţiei ştiinţifice. (E.F. Schumacher)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: