Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Cum se spală creierul unei naţiuni

Posted in Work Buy Consume Die by Mirean on 23/02/2011

 

Un om care a fost demoralizat nu este capabil să evalueze informaţia adevărată. Faptele reale nu îi spun nimic, chiar dacă l-aş umple de informaţie, de dovezi adevărate, de documente şi fotografii.

Vă gîndiţi că controlul mental şi condiţionarea socială reprezintă doar o mare teorie a conspiraţiei?

Într-un interviu luat de Edward Griffin lui Yuri Bezmenov în anul 1985, ultimul expune cei 4 paşi folosiţi pentru a schimba gîndirea şi comportamentul unei întregi naţiuni, de-a lungul generaţiilor.

„Subversiunea ideologică este un proces legal, deschis. Nu are nici un mister şi nici nu are nimic a face cu spionajul. În realitate accentul principal al KGB-ului nu este deloc domeniul inteligenţei. După parerea mea şi conform părerilor multor dezertori de calibrul meu, numai aproximativ 15% din timpul, banii şi forţa de muncă se cheltuie cu spionajul ca atare. Restul de 85% este un proces lent, pe care noi îl numim subversiune ideologică, măsuri active sau război psihologic. Ceea ce în esenţă sa este: să schimbi percepţia realităţii fiecărui americam aşa ca în ciuda abundenţei informaţiilor, nimeni să nu fie capabil să ajungă la concluzii înţelepte despre cum să se apere pe ei înşişi, familiile lor, comunitatea lor şi ţara lor. Este un mare proces de spălare a creierului ce se derulează foarte lent şi este împărţit în patru etape de bază.

Prima etapă este demoralizarea. Durează între 15 şi 20 de ani pentru a demoraliza o naţiune. De ce atît de mulţi ani? Pentru că acesta este numărul minim de ani necesar pentru a educa o generaţie de studenţi în ţara inamicului tău expus la ideologia duşmanului său. Cu alte cuvinte, ideologia marxist-leninistă este pompată în creierele moi ale cel puţin 3 generaţii de studenţi americani, fără a concura sau a se contrabalansa cu valorile de bază americane, cu patriotismul american. În cea mai mare parte, procesul este desfăşurat de către americani asupra americanilor, mulţumită lipsei standartelor morale. Aşa cum am menţionat mai devreme, accesul la informaţia adevărată nu mai contează în zilele noastre. Un om care a fost demoralizat nu este capabil să evalueze informaţia adevărată. Faptele reale nu îi spun nimic, chiar dacă l-aş umple de informaţie, de dovezi adevărate, de documente şi fotografii. […]

A doua etapă este destabilizarea. De data aceasta, sublminatorului nu îi pasă de felul cum vezi tu consumul. Dacă mănînci junk food şi devii gras şi moale nu mai contează. Duează numai între 2 şi 5 ani pentru a destabiliza o naţiune. De data aceasta, ce contează sunt lucrurile esenţiale: economia, relaţiile externe şi sistemul de apărare.

Următoarea etapă este, bineînţeles criza; poate dura pînă la 6 săptămîni să aduci o ţară în pragul crizei.

După criză, cînd are loc schimbarea violentă a structurii puterii şi a economiei, avem perioada de aşa zisa normalizare, care poate să dureze nedefinit. Normalizarea este o expresie cinică, împrumutată din propaganda sovietică. Cînd tancurile sovietice s-au mutat din Cehoslovacia în 1968, tovarăşul Brejnev a spus: „Acum sitiaţia cu fraţii din Cehoslovacia este normalizată”.

Acest lucru se va întîmpla şi în Statele Unite dacă le permiteţi tuturor nerozilor să aducă ţară în criză, să le promită oamenilor to felul de bunătăţi şi paradisul pe pămînt, să vă destabilizeze economia şi să instaleze un guvern de tip «Big Brother» în Washington DC cu dictatori binevoitori ca Walter Mondale, care vor permite multe lucruri – fără să conteze dacă promisiunile sunt îndeplinite sau nu.

De exemplu, stîngiştii voştri din Statele Unite; toţi aceşti profesori şi toţi aceşti apărători ai drepturilr civile. Ei sunt intrumente în procesul de subversiune, doar pentru a destabiliza naţiunea. Cînd scopul este atins, nu mai este nevoie de ei. Ei ştiu prea multe. Unii dintre ei, cînd sunt dezamăgiţi – cînd constată că marxist-leninismul vine la putere – evident că se simt ofensaţi. Ei cred că ei vor veni la putere. Acest lucru nu se va întîmpla niciodată, bineînţeles; vor fi aliniaţi la perete şi împuşcaţi. Căci ei ar putea să devină cei mai acerbi duşmani ai marxist-leniniştilor cînd ajung la putere. Şi acest lucru s-a înîmplat în Nicaragua, cînd majoritatea acestor foşti marxist-leninişti au fost închişi. S-a întîmplat şi în Grebada, cînd Maurice Bishop, care era deja marxist – a fost executat de noii marxişti, care erau mai marxişti decît el. Este la fel peste tot.

După aceste perioade, cei implicaţi în acest proces vor fi aliniaţi la perete şî împuşcaţi.”

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Damian said, on 23/02/2011 at 18:03

    articol copiat 🙂

    • Mirean said, on 23/02/2011 at 19:35

      Damian, la început am menţionat faptul că articolul dat e un interviu luat de Edward Griffin lui Yuri Bezmenov în anul 1985. Nici nu pretind a avea careva drepturi de autor asupra celor scrise aici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: