Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Nu ştim nimic! Şi parcă nici nu vrem să ştim!

Posted in Învățătură Ortodoxă, Cugetări by Mirean on 16/02/2011

 

De ce unii au simţit nevoia să schimbe crucea roşie de pe maşinile de salvare cu semiluna şi steaua lui David?

Numele lui Hristos a fost şi rămîne incomod pentru toţi cei care lucrează răul în lume. Nu vedeţi cît scandal se face în jurul scoaterii icoanelor din şcoli, din locurile publice? Şi asta în timp ce blocurile şi stîlpii oraşelor sînt acoperite de pancarde de zeci de metri care reprezintă maşini, femei, ţigări, parfumuri, sticle de vin. Încercaţi să afişaţi chipul lui Hristos pe panourile prevăzute pentru reclamă şi veţi vedea că va răbufni un scandal internaţional, în care veţi fi acuzaţi de discriminare. Dar cred că nimeni nu ar reuşi să afişeze chipul lui Hristos în locul panourilor pentru reclamă, chiar dacă ar plăti dublu, pentru că nu va primi aprobare de la primărie. Observaţi că de două mii de ani oamenii se luptă să-L şteargă pe Hristos din istorie, dar nu reuşesc. În fiecare post al Crăciunului şi al Paştelui, Discovery şi National Geographic mai lansează cîte un film deocheat împotriva lui Hristos. În fiecare an mai apare cîte un film sau cîte o carte de succes care atacă Dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu. Auzim acelaşi glas hulitor pe care l-au auzit şi Apostolii, şi creştinii primelor veacuri care erau aruncaţi la tigri şi la lei în arcurile romane. Hristos însă a ieşit întotdeauna învingător! Numele Celui răstignit a ajuns să fie mîndria suvera nilor romani, iar crucea, acest semn cîndva blestemat, a ajuns să fie simbol al biruinţei. Credeţi-mă, dacă împăratul Constantin nu ar fi avut o vedenie, el nu ar fi pus niciodată semnul crucii pe scuturile ostaşilor săi. Este o prostie să afirmi că un tiran care domina întreaga lume ar fi putut fi convins de creştini să creadă că prin cruce, acest semn urît de toţi romanii, va birui în luptă. De atunci şi pînă acum, lupta se duce între Cruce şi duşmanii ei. Sau vi se pare că societatea modernă nu mai crede în simboluri şi în forţe suprafireşti? Ce prostie! Atunci de ce atîta scandal în jurul semnelor şi simbolurilor de tot felul, care au ajuns să fie interzise prin lege în majoritatea statelor europene? De ce unii au simţit nevoia să schimbe crucea roşie de pe maşinile de salvare cu semiluna şi steaua lui David? Oamenii continuă să fie reprezentaţi de simboluri şi semne, să se regăsească şi să se identifice în ele. Cine nu are un semn care să-I reprezinte nu există. Oare de ce Israelul are pe steagul de stat steaua lui David? Şi o să vă mai întreb: oare cum s-a ajuns ca majoritatea statelor din lume care sînt populate de creştini să aibă stele pe steag, în loc de cruce, sau să nu aibă nimic? Cînd şi de ce au căzut crucile de pe steagurile marilor puteri?

[…] Dacă te duci în Israel, sîmbăta nu lucrează nimeni, toate magazinele sînt închise! Şi nimeni nu se revoltă, nu-i dă în judecată la Strasbourg sau mai ştiu eu pe unde. Pe steag stă steaua lui David, un semn religios. Numai în România deranjează crucile şi icoanele din locurile publice…

[…] Hristos S-a lăsat oarecînd ucis de oameni, dar a treia zi a înviat. Cei care L-au răstignit” în loc să iasă învingători, au fost înfrînţi. Hristos este piatra cea din capul unghiului, pe care nu au băgat-o în seamă ziditorii evrei. Ironia soartei, sau puterea prorociei, face ca masonii să se numească singuri “ziditori” care încearcă să rezidească lumea neglijînd piatra din capul unghiului, care este Hristos. Iudeii şi-au ucis Mîntuitorul, cerînd ca sîngele Lui să fie asupra lor şi asupra copiilor lor şi, iată, sînt două mii de ani de cînd nu-şi mai află odihna, fiind urîţi de toţi. Templul lui Solomon a fost dărîmat în vremea lui Vespasian, la treizeci de ani după răstignirea lui Hristos, şi nici pînă azi nu a fost ridicat. Nu de bani duc lipsă evreu, ci de binecuvintarea lui Dumnezeu. Vremea templului şi a jertfelor de animale a trecut odată cu jertfa Fiului lui Dumnezeu. De două mii de ani evreii nu-şi mai îndeplinesc indatoririle faţă de Legea lui Moise, din pricina lipsei templului şi a preoţilor care au fost ucişi pînă la unul de romani. Ce propovăduiesc ei azi şi cui? Un singur lucru, acela că Hristosul creştinilor nu este adevăratul Mesia. Hristos este piatră de poticnire pentru mulţi, precum a zis Apostolul Pavel, şi cei care VOR cădea pe ea se vor zdrobi, şi de va cădea peste cineva, îi va strivi.

[…] Reclamele luminoase, zgomotul maşinilor şi mulţimea trecătorilor au alungat orice gînd despre credinţă şi mîntuirea sufletului.

Eu sînt iudeocentric în cultura Europei, căci dacă scoti Biblia din Europa, atunci Shakespeare devine un glumet tragic. Fără Biblie, europenii, chiar si laureatii premiului Nobel, dormeau în crăci. Stiinta si filozofia greacă sînt foarte folositoare, dar nu sînt mîntuitoare. Prima carte mîntuitoare si consolatoare pe continent – suverană – e Biblia. (Petre Tutea)

Fragment din cartea : Audienţă la un demon mut” de Savatie Baştovoi

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Veaceslavv said, on 16/02/2011 at 16:17

    Păi facem parte din biserica luptătoare e o situaţie normală, ar trebui să ne mirăm atunci cînd vom fi priviţi cu ochi buni pentru că-L propovăduim pe Hristos, aceasta însemnînd că noi am căzut de la credinţă, că am încheiat un pact cu diavolul. Doamne fereşte de căderea aceasta!

  2. Stefan Bolocan said, on 16/02/2011 at 18:57

    Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: