Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Bogăţia peste măsură perverteşte sufletul şi mintea

Posted in Work Buy Consume Die by Mirean on 24/12/2010

Un lucru foarte important este că această practică există în ţările bogate, unde îngrijirea medicală este la cele mai înalte standarde, unde oamenii trăiesc o viaţă de huzur, şi aceste ţări se numesc civilizate şi creştine.

„Un mare întuneric care s-a abătut asupra lumii actuale este eutanasia. Ce este eutanasia? Pentru că se vorbeşte mereu despre eutanasie, şi mulţi poate nici nu ştiu ce reprezintă. Eutanasia este “moartea dulce”.

Din anul 2000, în Olanda, cît şi în Belgia te poţi spînzura cu actele în  regulă. Adică te sinucizi cu actele în regulă, şi dacă vrei eşti asistat şi de medic. Deci automat se vrea ca sinuciderea să nu mai fie păcat, sau crimă. Ea se poate efectua între 12 şi 16 ani cu acordul părinţilor, iar după 16 ani fără nici un fel de răspundere personală. Cică e dreptul tău. În Belgia singurul fapt care te abţine de la sinucidere e că trebuie să faci mai multe cereri către stat, ca să vadă dacă într-adevăr eşti convins de ceea ce vrei să faci. În Olanda nu există nici o restricţie, şi se face foarte simplu. Există chiar şi state din SUA care susţin eutanasia ca pe ceva normal, pentru că la un sondaj făcut în 1993, s-a văzut că 75% din populaţie este pentru eutanasie.

Se mai numeşte şi “moartea dulce”. Adică la anumite persoane care nu mai pot să suporte boala, necazul, suferinţa şi la un moment dat se gîndesc – la ce bun să mai trăiască, şi se sinucid, medicul dîndu-i careva injecţii, căci are voie şi medicul să facă lucrul respectiv, ori ia o pastilă, ori se otrăveşte, ori face într-un alt fel, şi este cu actele în regulă. Deci iată pînă unde a ajuns omul la ora actuală.

Această practică este una îngrozitoare. Şi putem spune că practica aceasta a apărut pentru prima dată tot în SUA, cînd în 1938 a apărut Societatea Americană pentru Eutanasie. Dar cu adevărat eutanasia a fost experimentată de Hitler în 1939, cînd acesta dă o lege prin care copiii nu erau trecuţi în registre decît de la vîrsta de 3 anişori. Deci pînă la vîrsta de 3 ani nu aveai certificat de naştere. De ce? Pentru că dacă copilul avea o anumită boală mintală, sau psihică, sau avea vre-un handicap fizic, era eutanasiat şi se termina cu el. Astfel se ajunge ca faptele pentru care sunt condamnaţi naziştii (crimele contra umanităţii), au ajuns campionii democraţiei la ora actuală să le considere ca fapte legale.

Tot ce era în perioada interbelică considerat ca rău, astăzi este considerat ca bine. Ceea ce făcea atunci Hitler, se face astăzi la ora actuală.

Un lucru foarte important este că această practică există în ţările bogate, unde îngrijirea medicală este la cele mai înalte standarde, unde oamenii trăiesc o viaţă de huzur, şi aceste ţări se numesc civilizate şi creştine. De ce nu a apărut eutanasia în Africa, pentru că oamenii ceia care mor de foame, şi îi vezi numai schelete pe ei, ei într-adevăr ar fi poate mai îndreptăţiţi să spună că ar dori să moară decît să trăiască aşa o viaţă. Dar aceia doresc să trăiască.

Putem spune că bogăţia peste măsură perverteşte sufletul şi mintea. Deci ajunge mintea ca să nu mai gîndească normal, cum trebuieşte. Bogăţia prea multă nu este bună, şi modernismul cu huzurul său nu este bun. Şi cu cît înaintăm şi noi mai departe spre acest huzur, mergem din rău în mai rău. Vorba Sfinţilor Părinţi – este bine ca oamenii să aibă nevoie unul de altul. Se spunea că sfîrşitul lumii va veni cînd nu va mai fi cale de la vecin la vecin. Adică tu nu mai ai nevoie de mine, eu nu mai am nevoie de nimeni. E bine cînd mai ai careva nevoie că atunci trebuie să îl mai rabzi pe vecin, chiar dacă nu îţi prea place cîte o dată, chiar dacă te-a incomodat. Dar ai nevoie de el, şi trebuie să mai taci, să mai rabzi, ca să fii prieten cu dînsul, să trăieşti în armonie şi dragoste. Dar dacă nu ai nimic cu nimeni? Facem garduri înalte de 5 m, punem de pază cîini din aia mari, pun în jurul curţii gard electrificat, aşa cum există în Occident. La fel şi în blocuri – moare vecinul de apartament, şi îl găsesc la două săptămîni. Iar vecinii nici nu ştiu măcar cine locuieşte în apartamentul cela. Aşa ajung oamenii la ora actuală. Oamenii civilizaţi, moderni.

Asta este o mare nebunie. Omul la ora actuală nu mai înţelege faptul că prin suferinţă şi necaz poate să-şi ispăşească păcatele sale, poate ajunge în Împărăţia lui Dumnezeu. Omul nu vrea să sufere, şi cum dă de un mic necaz, una-două vrea să se sinucidă. Vorba unui părinte care spunea o dată – atît sunt de fericiţi occidentalii încît le vine să se spînzure de atîta „fericire”. Şi vor să aducă şi la noi această „fericire”, din păcate. Pentru că se vede că după aşa-zisa revoluţie din 1989, au început să se înmulţească şi pe la noi numărul sinuciderilor. Îi vezi, că dacă a rămas fără serviciu, se urcă pe bloc şi îşi dă drumul în cap, că s-a săturat de viaţă. S-a sfădit cu nevasta se suie pe nu ştiu ce macara şi se dă în cap, că iar s-a săturat de viaţă. Deci se vede că omul nu îl mai are pe Dumnezeu. Pentru că în momentul în care îţi doreşti acea moarte prin sinucidere ca să scapi de năcaz, înseamnă că nu mai au nădejde în Dumnezeu, în mîntuire, în Înviere.

Se vede că oamenii trăiesc într-un paradis al nebunilor la ora actuală. Vor să facă o împărăţie pe pămînt, cu toate că Mîntuitorul nostru Iisus Hristos a spus clar: „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”. Deci să fim cu mare luare aminte, pentru că Mîntuitorul nostru Iisus Hristos prin vindecările pe care le făcea, urmărea o învaţătură, ci nu doar tratarea trupului. Prin faptul că vindeca un orb, sau un şchiop, demonizat, dădea o pildă. Atunci cînd l-a videcat pe acel slăbănog, Iisus i-a zis – „Fiule, iertate îţi sunt păcatele tale”, mulţimea a început să cîrtească întrebîndu-se cine e acesta de iartă păcatele. Pentru că ei nu vedeau nimic, mintea lor era întunecată. Nu vedea că Hristos a venit pentru iertarea păcatelor. Deci scopul nostru pe pămînt nu este ca să trăim cît mai mulţi ani, să mîncăm bine, să bem bine, să jucăm cît mai bine, să fim cît mai fericiţi, să avem o viaţă cu cît mai multe huzururi. Scopul nostru este mîntuirea şi să ajungem în Împărăţia lui Dumnezeu.

Ne punem întrebarea pentru ce apelează oamenii la aceste metode astăzi? De ce apelează? Pentru că este mai ieftin. Pentru că atunci cînd apelezi la diavol, el nu îţi cere ca să te pocăieşti, sau nu îţi cere o viaţă curată. Şi el te lasă în continuare să trăieşti o viaţă de păcat, o viaţă din asta nebunească. De aceea omul apelează la diavol. Pentru că dacă mergi la Biserică, la preot să te spovedeşti, îţi va da canon pentru păcate. […]

Trăim vremuri îngrozitoare la ora actuală, şi sunt vremuri care au fost profeţite de toţi Sfinţii Părinţi, şi care ne arată că noi ne-am îndepărtat astăzi de Dumnezeu şi de Biserică.”

Pr. Gheorghe Aniţulesei – Taina fărădelegii

Reclame

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Bogăţia peste măsură perverteşte sufletul şi mintea Fri Dec 24, 2010 23:23 pm “Un mare întuneric care s-a abătut asupra lumii actuale este eutanasia. Ce este eutanasia? Pentru că se vorbeşte mereu despre eutanasie, şi mulţi poate nici nu ştiu ce reprezintă. Eutanasia este “moartea dulce”. Din anul 2000, în Olanda, cît şi în Belgia te poţi spînzura cu actele în  regulă. Adică te sinucizi cu actele în […] […]

  2. […] » Bogăţia peste măsură perverteşte sufletul şi mintea Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: