Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Despre sistemul bancar capitalist

Posted in Cugetări, Work Buy Consume Die by Mirean on 27/09/2010

Sistemul bancar capitalist a fost creat special nu numai pentru a inrobi populatia, dar mai ales pentru a imbogati oligarhia.

Sistemul bancar capitalist a fost creat special pentru a inrobi. Pentru ca bogatia reala nu consta in bani tinuti in banca, ci in investitii care sa produca bani sau bunuri. Adevaratii oameni de afaceri nu au bani in banca, ci au investitii sau proprietati productive.

Prima concluzie: un om sarac e un om care are toti banii in banca.

Romanii au fost indoctrinati in ultimii 20 de ani ca banii trebuiesc tinuti in banca. FNI, Caritas si toate tepele s-au construit pe aceasta idee: ca banii tinuti in banca se inmultesc. E o iluzie! Crizele inerente capitalismului precum si devalorizarea banilor sau inflatia – care e o taxa invizibila –  anuleaza absolut toate asa zisele “dobanzi” de care depunatorul ar fi, chipurile, beneficiar.

Sistemul bancar capitalist a fost creat special nu numai pentru a inrobi populatia, dar mai ales pentru a imbogati oligarhia. Pentru ca banii tinuti in banca de populatie sunt pur si simplu transferati prin criza economica catre oligarhia care a creat acest sistem bancar capitalist. Cine detine puterea asupra bancilor capitaliste? Marea industrie pentru ca fara bancile capitaliste, marea industrie n-ar putea exista. Prin ele marea industrie isi realizeaza tranzactiile, isi platesc sclavii, concentreaza capitalul. Cine sunt marii industriasi? Indivizi de tot felul care se perinda prin functiile de directori ai marilor corporatii si care, in esenta, nu sunt proprietarii lor. In proprietatea cui se afla, de pilda, concernul Ford? Sau concernul Volvo? Sau Coca-Cola? In proprietatea nimanui.

Inseamna ca exista o particularitate a proprietatii private: cu cat e mai mare, cu atat dispare, se “evapora”. Rezulta de aici ca ceea ce numim indeosebi “proprietate privata” nu exista decat la scara umana, la scara mica. Proprietate privata = proprietate personala. Distributismul e adevarat stiinta economica – pentru ca mentine legatura dintre personalitatea umana si prosperitatea omului, bogatia reala.

Nu putem sa spunem ca miliardarii din Top Capital 300 din vreo tara a lumii sau din lume sunt proprietari pentru ca ei pur si simplu nu detin nimic productiv; detin doar capitalul centralizat din bancile capitaliste ale lumii – adica ii detin pe sclavi, pe cei care isi tin toti banii in banca. Miliardarii lumii doar manipuleaza puterea politica; ei sunt “cetateni ai lumii”. Cand 100 de oameni manipuleaza puterea politica in toate tarile lumii, atunci acei 100 de oameni nu au nimic in proprietate la fel cum sclavii pe care ii detin ca sursa de capital nu au nimic in proprietate.

Rezulta de aici ca intre sclavii fara proprietate productiva care isi tin toti banii in banca si miliardarii lumii tot fara proprietate productiva exista o legatura in viciu mijlocita de sistemul bancar capitalist.

A doua concluzie: un oligarh e un om care manipuleaza puterea politica cu banii din banca ai oamenilor saraci.

Sursa: Aici

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. mirceapuscasu said, on 04/10/2010 at 14:04

  Românii scoşi la vânzare.
  Introducerea abuzivă a actelor electronice

  În orice stat din lume – cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plin război informaţional mondial – suma informaţiilor de orice gen a unui stat este considerat patrimoniu naţional al cărui înstrăinare este pedepsită prin lege, sub acuzaţia de înaltă trădare. Scopul legii este şi trebuie să rămână ocrotirea cetăţenilor unui stat şi nicidecum periclitarea sau violarea identităţii şi a informaţiei lor personale. Legiferarea unei trădări invalidează legea respectivă, cetăţenii având nu dreptul, ci obligaţia de a nu respecta o lege împotriva drepturilor omului şi împotriva conştiinţei naţionale şi individuale. Cetăţenii României nu sunt mărfuri de vânzare. În calitate de fiinţe vii şi raţionale refuzăm să ne numim pe noi înşine cifre.
  Acest act de înstrăinare (vindere) a României, prin patrimoniul ei de date referitoare la persoane, credinţă, cultură, pământ, avere, şi mai ales legea obligativităţii acestui tip de identitate a persoanelor ei, este din toate punctele de vedere un act de trădare naţională.
  Actele biometrice cu microcip ne afectează: suveranitatea statului (oferind informaţii secrete oricăror puteri străine şi contrare valorilor naţionale), libertatea (de orice fel, fiind permanent urmăriţi nu se ştie de cine şi în ce scop), demnitatea (prin identificarea pe bază de număr, ca pe marfă, iar nu de nume, ca pe fiinţă), siguranţa personală şi socială (informaţiile putând fi citite, modificate sau şterse de către oricine), sănătatea (conform cercetărilor medicale referitoare la folosirea de orice fel a microcipului, şi din practica milenară de malpraxis a informaţiilor biometrice), cultura (care, devenind o emanaţie a unor oameni ce nu se consideră oameni ci abstracţiuni exclusiv identificabile prin procesul strict de relaţionare cu sistemul virtual iar nu cu sistemul Real, aşadar nemaifiind zămislire a cosmologiei, devine teren de speculaţie aridă sau simplă stenografiere a vremelniciei şi a nonsensului), viaţa socială (care s-ar modifica negativ sub toate aspectele, fiind înlocuite relaţionările vii prin intermedieri computerizate care, anulând interacţiunea organică şi proferând-o pe cea a imaginaţiei virtuale, falsifică orice substanţă a interacţiunii), spiritualitatea (prin anularea tuturor valorilor absolute în care poporul român crede de milenii: [……]
  Un Ştefan cel Mare sau un Vodă Brâncoveanu n-ar fi primit vreodată acte cu vreun alt simbol afară de Sfânta Cruce, şi nici să fie numerotaţi ca pe vite, şi aceia în mod sigur au fost buni români, buni creştini (sfinţi) şi buni conducători iubitori de Dumnezeu, de neam şi de ţară, pururi scrişi în cerurile sfinte şi în inimile tuturor românilor. Cei ce cinstesc numele primit la Botez, a fi român, a fi liber, a fi înţelept, să folosească în continuare acte standard ca şi până acum, fără date biometrice şi fără microcip. Astfel se respectă atât libertatea celor ce nu vor aceste acte, cât şi cea a celor ce le vor, probabil din neînţelegere a pericolelor pe care acestea le comportă, cât şi, în sfârşit, a celor ce doresc să fie etichetaţi şi urmăriţi ca animalele, fiecare alegere liberă având consecinţele ei. […….]
  Articolul intreg la:
  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/10/04/romanii-scosi-la-vanzare-introducerea-abuziva-a-actelor-electronice/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: