Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Război împotriva Bisericii noastre. Cine ne vrea transformaţi în “bîdlo”?

Posted in Cugetări, Work Buy Consume Die by Mirean on 28/07/2010

Tot mai mult se observă cum mass-media de sistem continuă războiul nedeclarat împotriva Bisericii Ortodoxe. Orice caz mărunt, orice conflict, orice incident este exploatat la maximum pentru a propaga ura împotriva creştinismului.

Cu toţii ne dăm bine seama că există o mai mare probabilitate ca un om să moară înecat cu un os de peşte decât, un copil în timpul botezului. De ce în acest caz nu se fac campanii pentru interzicerea consumului de peşte?

Foarte mulţi vorbesc despre “bogăţia” preoţilor, însă nimeni nu rupe uşile Universităţii de Teologie; în schimb, cele mai mari cozi le întâlnim la Universitatea de Medicină şi facultatea de drept de la USM. De ce? Pentru că în realitate, nimeni nu crede în “averile imense” ale preoţilor şi “perspectivele” “profesiei” de preot.

Istoria ne arată că în spatele majorităţii crimelor împotriva popoarelor se află diverse interese ale clanuri oligarhice, care au prostul obicei de a controla mass-media, deputaţii, miniştrii, organele de forţă, instanţele de judecată, nicidecum bieţii preoţi, care nu au nici măcar salariu, nu beneficiază de asigurare medicală, care supravieţuiesc din ceea ce donează credincioşii. Se ştie foarte bine că la noi Biserica nu a avut nicio influenţă asupra proceselor politice. Cu toate astea, nimeni nu vrea să recunoască adevărul, repetând ca nişte zombi tezele impuse de presa aservită.

Perfidia mass-media este uşor sesizată de cei care urmăresc sistematic subiectele din presă care vizează Biserica Ortodoxă. Această revărsare a urii împotriva creştinilor, îmi aminteşte de vremurile de prigoană în timpul Imperiului Roman, când se răspândeau zvonurile, precum că în timpul slujbelor, creştinii ar sacrifica prunci. Însă nici un război informaţional nu a putut ascunde adevărul: Imperiul Roman a căzut, iar Biserica Creştină a devenit tot mai puternică, demonstrând că reprezintă într-adevăr trupul lui Hristos.

Spaţiul mediatic a devenit un adevărat câmp de luptă, în care forţele sunt inegale: dintr-o o parte instituţiile media, supuse intereselor unor grupuri obscure, care spală regulat creierii oamenilor, şi pe de altă parte Biserica Ortodoxă, care este lipsită de pârghii necesare pentru a răspunde adecvat atacurilor venite la adresa sa.

Din păcate, omul mediu este prea vrăjit de spectacolul oferit de stăpânii lumii acestea, pentru a sesiza nuanţele tuturor scandalurilor şi a se întreba: „cui îi convin toate aceste lucruri?”.

În istoria omenirii au avut loc mai multe evenimente tragice ca urmare a declanşării unor persecuţii împotriva Bisericii. De fiecare dată, aceste persecuţii aveau doar un singur scop: instaurarea în societate a unui monopol ideologic, transformarea unui popor într-o turmă („bâdlo”) lipsită de credinţă, simţul moralei, demnităţii şi onoarei, o turmă care se lasă manipulată lejer de sentimentul de groază, lipsă de speranţă şi deznădejde.

http://octavianracu.wordpress.com/

Tagged with: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: