Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Povestea cutiei cu piersici

Posted in Parabole by Mirean on 07/07/2010

Un profesor a dat fiecărui student ca tema pentru lectia de săptămâna viitoare sa ia o cutie de carton si pentru fiecare persoana care ii supără, pe care nu pot sa o sufere si sa o ierte sa puna in cutie cate o piersica, pe care sa fie lipita o eticheta cu numele persoanei respective.
Timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent cutia cu ei: in casa, in masina, la lectii, chiar si noaptea sa si-o puna la capul patului. Studentii au fost amuzati de lectie la inceput, si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in memorie inca din copilarie.
Apoi, incetul cu incetul, pe masura ce zilele treceau studentii adaugau nume ale oamenilor pe care ii intalneau si care considerau ei ca au un comportament de neiertat. Fiecare a inceput sa observe ca devenea cutia din ce in ce mai grea. Piersicile asezate in ea la inceputul saptamanii incepusera sa se descompuna intr-o masa lipicioasa, cu miros dezgustator, si stricaciunea se intindea foarte repede si la celelalte.
O problema dificila mai era si faptul ca fiecare era dator sa o poarte permanent, sa aiba grija de ea, sa nu o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masa, la baie, mai ales ca numele si adresa fiecarui student, ca si tema experimentului, erau scrise chiar pe punga. In plus, cartonul cutiei se stricase si ea ajunsese intr-o stare jalnica: cu mare greutate mai putea sa faca fata sarcinii sale.
Fiecare a inteles foarte repede si clar lectia pe care a incercat sa le-o explice profesorul cand s-au revazut dupa o saptamana, si anume ca acea cutie pe care o carasera cu ei o saptamana intreaga nu a fost decat expresia greutatii spirituale pe care o purtam cu noi, atunci cand strangem in noi ura, invidie, raceala fata de alte persoane.
De multe ori credem ca a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane. In realitate însă, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face chiar noua înşine.

Tagged with:

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Georgiana T said, on 09/07/2010 at 09:48

  asa este! Dumnezeu sa ne ajute si sa ne dea gandul cel bun!

  • iulia :p said, on 17/05/2011 at 19:28

   sincera sa fiu … eu cred in Dumnezeu … ptr. ca m.a ajutat in momentele grele dar nu cred chiar atat de mult incat sa ma duc in fiecare duminica la biserica sau sa tin post …

 2. besklaryme said, on 11/05/2011 at 15:57

  aceasta este o parabola?:D:DD::D

 3. Cu susu'n sus said, on 08/09/2012 at 15:02

  Exeptionala parabola.Multumesc….. De unde ai cules-o ?

 4. NasTy said, on 25/09/2012 at 20:24

  superba parabola :D:D:D:D:D

 5. fffffff said, on 08/11/2015 at 12:12

  e ok mia placuit nu stiu ce nota am sa iau :DDDD

 6. desert safari said, on 29/10/2016 at 11:34

  You should be a part of a contest for one of the greatest
  blogs on the internet. I will highly recommend this web
  site!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: