Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Argumentul lui Epicur

Posted in Cugetări by Mirean on 03/05/2010

Iata vestitul argument al lui Epicur: “Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este omnipotent. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuşi este rău. Poate şi vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume? Nu poate si nici nu vrea Dumnezeu sa opreasca raul? Atunci de ce Il numin Dumnezeu?” Epicur Se pare ca Epicur reuseste sa acopere toate unghiurile din care poti privi aceasta problema, totusi nu pe cel corect. El uita despre ceea ce Biblia numeste “indelunga rabdare a lui Dumnezeu.” Biblia spune clar ca Dumnezeu va pedepsi raul, dar noi avem o problema. Noi nu ne vedem pe noi insine ca fiind rai (vezi Psalmul 36:2, Proverbe 12:15, Proverbe 16:2, Proverbe 21:2). Un alt unghi din care putem privi este ca daca folosesti notiunea de rau si bine trebuie sa stii sa o si definesti, totusi daca folosesti acesti termeni si crezi ca exista, trebuie sa stii ca exista si o lege morala dupa care stabilesti ceea ce este bine si ceea ce este rau. Daca exista o lege morala, exista si Cineva care a dat aceasta lege morala dupa care judeci tu. Iata punctual de vedere al lui Dumnezeu despre omenire: după cum este scris: “Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toţi s-au abătut, şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar. Gâtlejul lor este un mormânt deschis; se slujesc de limbile lor ca să înşele; sub buze au venin de aspidă; gura le este plină de blestem şi de amărăciune; au picioarele grabnice să verse sânge; prăpădul şi pustiirea sunt pe drumul lor; nu cunosc calea păcii; frica de Dumnezeu nu este înaintea ochilor lor.” (Romani 3:10-18). Suntem avertizati de multe ori in Biblie ca Dumnezeu va judeca lumea dupa standardul moral de perfectiune (vezi Matei 5:27-28), care ne va trimite pe toti in Iad. Ni se mai spune ca acelasi Dumnezeu al dreptatii perfecte este si bogat in indurare. El este indelung rabdator si asteapta ca toti pacatosii rai sa se pocaiasca sis a fie iertati. Deci nu ratati mila si rabdarea lui Dumnezeu flirtand cu gandul ca nu este omnipotent sau nu ii pasa de dreptate. Daca mori in pacatele tale nu va mai fi o a doua sansa. Vino-ti in fire, pocaieste-te si pune-ti increderea in Iisus Hristos. Vei avea eternitatea sa ii multumesti lui Dumnezeu ca ai facut-o.

http://ateilor.wordpress.com/

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sorin Ciobanu said, on 21/03/2011 at 10:43

  Este greu sa nu acceptam ideea existentei unui creator.Suntem nevoiti sa acceptam aceasta idee,altfel daca incercam sa ne pierdem in teoriile ratacite,prin care suntem explicati cu ajutorul hazardului murim si mai prosti.
  Insa ideile lui Epicur,desi par prea simple si lipsite de profunzime,sunt totusi mult mai profunde si mai usor de digerat decat toate explicatiile teologilor din orice religie.
  Rolul pozitiv,pe care religiile l-au mai avut in decursul istoriei,cel de a mentine cat de cat un echilibru la nivelul prostimii,devine insignifiant.Lumea are tot mai mult nevoie de alte concepte care sa o „salveze”. Nicio biserica nu mai poate tine pasul cu internetul.
  Argumentele,aduse mai sus ,contra ideilor lui Epicur,sunt doar simple abureli bisericesti,nu au niciun „atom” dumnezeiesc in ele.Legatura scrierilor biblice cu dumnezeu, are aceeasi intensitate pe care o are orice carte de basme cu dumnezeu creatorul. Dumnezeul invocat in cartile si argumentarile bisericesti(indiferent de religie),este doar un tatuc al prostilor,neavand nicio „legatura de sange” cu dumnezeu creatorul.

  Asta e parerea mea,si sper sa mai simta si altii la fel.

  • David Adrian said, on 10/11/2012 at 22:36

   parerea ta nu conteaza sa nu uiti,si nu conteaza nici parerea mea,doar o singura parere conteaza,si aceasta este a Creatorului nu a creatiei


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: