Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Printul Predicatorilor – citate despre atei şi nu numai

Posted in Cugetări by Mirean on 28/04/2010

Pentru toti cei care nu il cunoasteti pe Charles Spurgeon (1834-1892) numit Printul Predicatorilor, a avut un intelect egal cu cel al lui William Shakespeare. Ambii au avut un vocabular de 23,000 de cuvinte (o persoana normala are in jur de 13,000 de cuvinte). Ar trebui sa cititi ce a scris in cateva randuri:
“Ateul este, din punct de vedere moral, cat si mental, un nebun, un nebun in inima cat si la cap. Un nebun in morala cat si in filozofie. Prin negarea lui Dumnezeu ,ca punct de plecare, putem sa concluzionam ca progresul nebunului este unul rapid, dement, turbulent. El, care incepe prin lipsă de pietate este gata de orice. “Fara Dumnezeu”, fiind interpretat, inseamna fara lege, fara ordine, fara retinere de la pofta, fara limite in manie.”

“Cei care vorbesc atat de dezgustator ca sa-si nege Creatorul vor actiona dezgustator atunci cand vine randul lor.”

“Oamenii din lume sunt apti pentru a spune “sunteti o multime de bigoti, credeti ca toata lumea greseste in afara de voi”. Este minunat (in adevaratul sens al cuvantului minunat) ca daca noi credem ca suntem corecti, noi nu credem ca cei care sunt opusi noua pot fii corecti de asemenea.”

“Cel care uraste adevarul, curand va ura si pe avocatul sau.”

“Cel care perverteste adevarul, curand va fii incapabil sa deosebeasca adevarul de fals. Daca persisti in a purta ochelari care distorsioneaza, totul va fii distorsionat pentru tine.”

“Cel care crede ca nu a fost niciodata un prost este un prost acum. Cel care niciodata nu a recunoscut ca a gresit, niciodata nu va fi correct.”

“In loc de a fi umili in prezenta necredinciosilor stiintifici, ar trebui sa ne fie mila de ei. Ei se prefac ca se uita de sus la noi dar noi avem mult mai multe motive sa ne uitam de sus la ei.

http://ateilor.wordpress.com/

Tagged with: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: