Decît să trăim în genunchi mai bine murim în picioare!

Cine ești tu?

Posted in Work Buy Consume Die by Mirean on 15/03/2010

Zi de zi, întâlnim diferiţi oameni care încearcă să-şi găsească adevărata identitate printr-un cercel în nas, chirurgie plastică sau injecţii cu diverse substanţe, prin relaţii sexuale fără rost sau prin cumpărarea unor lucruri inutile. Cum poţi trăi în armonie cu tine însuţi? Societatea modernă pare obsedată să arate ca starurile din filmele produse la Hollywood. E trist să vedem vedete trecute bine de prima tinereţe, a căror faţă pare ieşită din muzeul figurilor de ceară din cauza numeroaselor intervenţii sau injecţii, în încercarea disperată de a-şi recăpăta tinereţile pierdute. Este o societate ale cărei valori se bazează pe vise sclipitoare încurajate prin reclamele tv, care promit soluţii la orice. Dacă vrei să te simţi mai bine în pielea ta, fă-ţi un implant. Dacă vrei să te simţi mai bine şi să uiţi de problemele vieţii, ia un antidepresiv. Dacă vrei să-ţi schimbi stilul de viaţă – fă-ţi o liposucţie. Soluţiile la problemele vieţii sunt facile şi la îndemână. Dacă nu-ţi place ceva, aruncă-l şi ia-ţi altul, mai nou şi mai bun, inclusiv un soţ sau o soţie nouă. Fă rost de mai mulţi bani, de mai multe lucruri şi, când începe să-ţi cadă faţa, bagă mai mult Botox.

Ce cauţi, de fapt?

Sincer, sexualitatea frivolă a vedetelor de pe sticlă nu prea le-a ajutat pe tinerele fete să găsească adevărata fericire în relaţiile lor. De câte ori nu auzim de câte o tânără suferind de anorexie sau bulimie, pentru că imaginea ei de sine este determinată de o viziune de frumuseţe aproape imposibilă, pe care o vedere la tv şi în poze prelucrate pe calculator? Associated Press şi MTV au făcut un sondaj şi au întrebat persoane cu vârsta între 13 şi 24 de ani ce anume îi face fericiţi. Surprinzător, răspunsul majoritar nu a fost prieteni, bani, haine, droguri sau să aibă pe cineva. A fost „timpul petrecut cu familia”. Un alt lucru surprinzător a fost răspunsul dat de mulţi tineri, în sensul că activitatea sexuală îi face să fie mai puţin fericiţi. Peste 90% au spus că ar dori să se căsătorească într-o bună zi. Ideea că libertatea sexuală îi face pe adolescenţi şi pe tineri mai fericiţi pur şi simplu nu e adevărată. Aproape jumătate dintre cei intervievaţi au declarat că religia şi spiritualitatea este foarte importantă pentru ei. (Desigur, e de bon ton să răspunzi aşa. Postura de liber-cugetător nu a prins la mulţi.) De asemenea, au răspuns că au o credinţă în Dumnezeu şi că grupurile religioase organizare sunt o sursă de mulţumire. Acest sondaj arată că relaţiile familiale şi credinţele religioase încă ne influenţează identitatea şi imaginea de sine, chiar şi la nivelul tinerilor.

Construieşte-ţi o bază pentru relaţii sănătoase

Sondajul realizat de Associated Press/MTV a arătat că o sursă importantă pentru imaginea de sine stă în relaţiile noastre, în special în familiile noastre. Mulţi provenim din familii disfuncţionale. Poate suferi din cauza unor probleme emoţionale cauzate de divorţ, abuz sau neglijare. Poţi alege să-ţi trăieşti restul vieţii ca victimă, plângându-ţi de milă, sau să te decizi să rupi lanţul. Poţi învăţa câteva reguli simple ale relaţiilor sănătoase şi astfel să-ţi schimbi viaţa. A ta şi a altora. Ia o Biblie şi citeşte cele patru Evanghelii şi apoi Epistolele Apostolilor lui Iisus Hristos. Vei găsi acolo numeroase sfaturi practice, iar Dumnezeu te va ajuta să le înţelegi pentru a avea o viaţă mai bună. Chiar poţi trăi altfel!

Bogdan Mateciuc

Tagged with:

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. lacrimioara said, on 17/03/2010 at 08:23

    „Poate suferi din cauza unor probleme emoţionale cauzate de divorţ, abuz sau neglijare. Poţi alege să-ţi trăieşti restul vieţii ca victimă”
    este foarte adevarat


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: